Club-flop COMPLEET neergehaald na nakende en verrassende degradatie: "Je bent een totale loser!"

Ken jij Jean-Charles Castelletto nog? In het seizoen 2015/2016 speelde de Kameroener nog vier wedstrijden voor Club Brugge, maar daarin kon hij amper overtuigen en zo belandde hij al snel op een zijspoor. Uiteindelijk verliet hij blauw-zwart via een achterdeur: via Stade Brestois streek hij neer bij FC Nantes, waar hij nu nog altijd actief is. De club kent echter een vrezelijk seizoen en dreigt te degraderen naar de Ligue 2. Wat een contrast met het Stade Reims van onder meer Thomas Foket en Maxime Busi.

FC Nantes degradatie?

FC Nantes won vorig seizoen nochtans de beker en plaatste zich zo voor de Europa League. Daar zou het in de 1/16de finales sneuvelen tegen niemand minder dan Juventus. Ook dit seizoen speelde Nantes de bekerfinale, maar deze keer verloor het van Toulouse. In de competitie loopt het echter dramatisch. Nantes staat amper zeventiende en staat op een virtuele degradatieplaats. Met nog twee speeldagen te gaan moeten ze nog Auxerre zien in te halen, geen evidentie gezien de huidige vormpeil. Afgelopen weekend werd nog met 0-3 verloren van Montpellier.

Jean-Charles Castelletto

Castelletto speelde een draak van een match, maar nam na de wedstrijd wel de verantwoordelijkheid om een interview te geven. Dat werd hem echter niet in dank afgenomen. Zijn belabberde prestatie enerzijds en zijn opvallend interview anderzijds werden ferm bekritiseerd op Twitter.

Het interview met Castelletto: "Als we met deze mentatiteit blijven spelen, is het zeker dat het over is", klonk het onder meer.

De kwade reacties van de Nantes-supporters:

"Je bent een nul" 

"Jullie zijn moordenaars. Jullie hebben onze club gedood" 

"Castelletto, je bent de schande van de hele geschiedenis van FC Nantes. Je bent het onwaardig om het shirt van Nantes te dragen! Ontslagen bij FC Nantes! Je bent een totale loser! 

"Hou je mond, je bent een schande" 

"Hou je mond!" 

Castelletto vs Namibië

Ook bij de Kameroense nationale ploeg is Castelletto niet onbesproken. Zo ging de Club Brugge-flop al stevig in de mist tegen Namibië.

Bekijk hier de fase:

"De dekking van Castelletto was echt catastrofaal..."

"Castelletto was nog steeds in balbezit, heeft die fase volledig verkeerd ingeschat."

"Wat is Castelletto allemaal aan het doen?!"

"Castelletto!!! Pfff waarom maak je zo'n fouten"

"Castelletto is omgekocht."

"Epassy en Castelletto willen ons doden."

"Een verdediger mag nooit zo'n risico nemen als er een aanvaller in zijn rug zit..."

Bij Stade Brest was Castelletto nochtans een echte sterkhouder: