MIS DIT NIET! Deze Antwerp-legends spelen galamatch tegen 4e Provincialer, mét Tom Waes

KTSK Hand In Hand bestaat 100 jaar en dat moet gevierd worden. Hoe kan je het 100-jarig bestaan van een club beter vieren dan met een galawedstrijd? De wedstrijd zal plaatsvinden op 30 april 2022 in het Stadparkstadion in Turnhout. Maar wie wordt dan de tegenstander? KTSK Hand In Hand zal het opnemen tegen een ploeg van allemaal Antwerp-legends. Zowel ex-spelers van Antwerp als bekende supporters zullen meespelen. Overdag zullen er ook jeugdwedstrijden zijn en kan je genieten van een heerlijke spaghetti. 

Antwerp legends voor galawedstrijd

De Koninklijke Turnhoutse Sportkring Hand In Hand krijgt voor de gelegenheid zeer bekende namen als tegenstander. Zo zullen er enkele ex-Antwerp-spelers nog eens hun voetbalschoenen aantrekken om een wedstrijdje te spelen. Eén van hen is Patrick Goots. Momenteel is hij bekend als analist, maar vroeger speelde Patje Boem Boem meer dan 150 wedstrijden voor 'The Great Old'. Naast een spits heb je natuurlijk ook verdedigers nodig en die verdediging zal onder meer bestaan uit de Nederlander Roel van Hemert, Harald Pinxten en Bart van Zundert. Die eerste twee speelden meer dan zeventig wedstrijden voor Antwerp en Bart van Zundert, die het liefst rechtsachter speelde, was in 2011 één jaar actief op de bosuil. 

Ex-Antwerp-spelers 

Het middenveld zal bestaan uit Kevin Baert, die zijn hele jeugdopleiding bij Antwerp genoot, en Marc Van Britsom. Hij speelde rond de eeuwwisseling 50 wedstrijden voor Antwerp. Daarnaast zal ook Francesco Carratta meedoen in de galawedstrijd. Hij was het minst lang actief bij rood-wit en speelde dan ook maar vier wedstrijden. Het zijn niet alleen ex-spelers die je aan het werk zal zien. Royal Antwerp Football Club heeft ook enkele zeer bekende supporters. Zo zullen ook Tom Waes, presentator/regisseur Erik van Looy en acteur Kevin Janssens het shirt van hun favoriete club aantrekken om te spelen tegen KTSK Hand In Hand. Een zeer mooi elftal vol goede voetballers als je het ons vraagt! 

Dit zijn de tien Antwerp legende die zullen spelen in de galawedstrijd tegen KTSK Hand in Hand

Iedereen kijkt elk weekend uit naar de wedstrijden in de Jupiler Pro League, maar ons Belgisch voetbal heeft ook heel veel Provinciale reeksen. In die reeksen vechten clubs week na week om de drie punten. Wij van Voetbalflitsen zagen dat KTSK Hand In Hand in één van die lagere reeksen actief is. De club uit de Antwerpse stad Turnhout pakte in 22 wedstrijden nog maar twee punten en staat dus allerlaatste met een doelpuntensaldo van -83. 

KTSK Hand In Hand Turnhout

KTSK Hand In Hand Turnhout, voluit geschreven als Koninklijke Turnhoutse Sportkring Hand In Hand, heeft het stamnummer 210 en dat komt omdat het één van de oudste clubs is in Antwerpen. Van 1931 tot 1935 was de club actief in de Tweede Afdeling van het Belgische Voetbal, wat we nu kennen als de Eerste Klasse B. Sindsdien is de club, die speelt in rood en blauw, geruisloos achteruitgegaan.

Allerlaatste

Sinds 2003 spelen ze in de Vierde Provinciale van het Antwerpse voetbal. Dat het dit seizoen niet van een leien dakje loopt is een understatement. KTSK Hand In Hand kon dit seizoen nog niet winnen en scoorde in 22 wedstrijden nog maar achttien goals, terwijl het wel al 101 tegendoelpunten moest slikken. De volgende wedstrijd is thuis tegen Alberta. 

KTSK Hand in Hand galawedstrijd Antwerp

Ook interessant