Throwback: Clinton Mata scoort mooiste doelpunt uit zijn carrière thuis tegen Gent (VIDEO)

Na 197 officiële wedstrijden en drie landstitels verlaat Clinton Mata zijn geliefde Club Brugge. De Angolese rechtsachter trekt voor vijf miljoen euro naar Olympique Lyon, een mooie bekroning voor zijn sterke prestaties in de Jupiler Pro League. Als verdediger was Mata vaak een rots in de branding, maar ook scoren deed hij af en toe. Vandaag halen wij zijn mooiste doelpunt bij blauw-zwart boven!

Throwback Clinton Mata

Eerder schreven we bij Voetbalflitsen al een artikel met de meest opgestelde ploegmaten van Clinton Mata. Nu is het tijd voor een throwback, namelijk zijn mooiste doelpunt in Brugse loondienst. Mata scoorde in totaal zes doelpunten voor Club Brugge en leverde ook zestien assists af. In die vijf seizoenen pakte hij er slechts één rode kaart. Scoren deed de Angolees tegen KRC Genk (3-1 winst), OH Leuven (3-0 winst), nog eens OH Leuven (1-1 gelijkspel), nog eens KRC Genk (3-2 zege), Antwerp (3-2 nederlaag) en KAA Gent (3-0 winst). Het valt vooral op dat vier van de zes goals vielen tegen Belgische topploegen. Zijn mooiste was ongetwijfeld deze tegen de Buffalo's.

Clinton Mata goal tegen KAA Gent

Op 31 maart 2019 nam Club Brugge het op speeldag één van de Champions' Play-Offs op tegen KAA Gent. Blauw-zwart haalde het gemakkelijk met 3-0 van de rivaal na doelpunten van Vormer, Vanaken en Mata. Met een snoeihard afstandsschot verraste de verdediger Gent-doelman Thomas Kaminski. Leuke toevoeging: Mata stond in die periode centraal achterin en niet op de rechtsachterpositie. Blauw-zwart speelde toen onder Leko in een 3-5-2 formatie. Velen zeggen zelfs dat Mata in die periode zijn beste niveau ooit haalde. Bekijk hieronder nog eens zijn fenomenaal doelpunt tegen KAA Gent. Helaas voor de Bruggelingen werd KRC Genk dat seizoen kampioen.