Sporza-kijkers delen deze OPVALLENDE mening over Karl Vannieuwkerke na 2 weken Villa Sporza

Karl Vannieuwkerke is naast Imke Courtois (die veel positieve reacties krijgt) en Maarten Vangramberen één van de drie Sporza-presentatoren voor het WK in Qatar. Vannieuwkerke is steevast te zien als host bij de wedstrijden om 20u en verzorgt ook de voetbaltalkshow 'Villa Sporza' om er na te praten over de afgelopen 24u voetbal. Met andere woorden: de West-Vlaamse presentator is elke dag te zien op tv en dat juichen veel mensen toe. Helaas is er ook de keerzijde van de medaille. Veel kijkers beginnen zich te ergeren aan Karl Vannieuwkerke en Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

Tweets over Karl Vannieuwkerke

De West-Vlaming is trouwens het ganse jaar op tv te zien, onder meer ook als presentator bij de voorjaarsklassiekers in het wielrennen en Vive le Vélo. Vorig jaar stopte hij wel als presentator bij Play Sports om zich meer te kunnen focussen op zijn andere klusjes. Zo vervangt hij sinds kort Michel Wuyts als wielercommentator.

Karl Vannieuwkerke

"Volgend jaar ben ik 25 jaar bij de VRT, dat kan tellen. Vanaf 1 oktober word ik fulltime zelfstandige omdat er nieuwe opportuniteiten op me afkomen. Wat televisie betreft blijf ik exclusief voor VRT werken, ik stop met m’n opdrachten voor Play Sports Telenet, omdat die altijd in het weekend waren. Ik ga ook wielercommentaar geven bij de eendagswedstrijden in plaats van Michel Wuyts.", klonk het vorig jaar bij Karl Vannieuwkerke in Dag Allemaal.

Michel Wuyts

Het was niet zijn keuze om Wuyts te vervangen als wielercommentator. "Wuyts vervangen was een moeilijke beslissing, maar dat was niet mijn vraag. Hoofdredacteur Pieter De Windt is met dat voorstel tot bij mij gekomen en ik vroeg: ‘Als ik het níet doe, blijft Michel dan?' 'Nee’, was het antwoord. ‘Michel wordt 65 en moet hoe dan ook met pensioen, dat is de nieuwe policy.'", besluit Karl Vannieuwkerke.

karl vannieuwkerke vrt play sports