All-Star Team! De beste Union-spelers van de afgelopen jaren (met Undav, Tau, Nielsen en Mitoma)

Union Saint-Gilloise is toch wel de ploeg van de afgelopen twee seizoenen. De Brusselaars zijn de enige club die twee jaar op een rij tot het eind meevechten voor de titel, en wie weet volgt komende zondag de bekroning. Het zou maar liefst 88 jaar geleden zijn dat Union nog eens kampioen werd. Hun succes is natuurlijk te wijten aan verschillende factoren. Enerzijds heb je het geld en de invloed van moederclub Brighton, denk maar aan de uitleenbeurten van Mitoma, Undav (na zijn transfer een half jaar uitgeleend) en Adingra. Anderzijds heb je ook het collectief dat belichaamd word door coach Karel Geraerts.

Union All-Star Team

De laatste jaren zagen we enkele schitterende voetballers aan het werk in het Dudenpark. En zelfs toen ze nog in de Belgische Eerste Klasse B vertoefden, waren er ook al enkele goudhaantjes te bespeuren. Daarom maakte Voetbalflitsen een 'Union All-Star Team', een elftal met de beste Unionisten van de afgelopen jaren, met een mix tussen de verschillende seizoenen. Haalden de basiself: Vanzeir, Boniface, Undav, Mitoma, Nielsen, Teuma, Tau, Van der Heyden, Burgess, Perdichizzi en Moris. Verder hebben we nog: Nieuwkoop, Selemani, Lynen, Adingra, Lapoussin, Lazare, Fixelles, Tabekou, Kis en Niakaté. Laat ons ook niet de coaches vergeten: Elsner, Mazzu en Geraerts.

union beste spelers van de afgelopen jaren

Percy Tau was enkele seizoenen geleden één van de revelaties bij Union. Hij zou later nog voor Club Brugge en Anderlecht uitkomen, zij het op uitleenbeurt. Hier zien we zijn eerste goal ooit voor de Unionisten, tegen City Pirates.