Vanhaezebrouck waarschuwt nu al arbitrage in Gent-Club: “Dat gebeurt dus op Club Brugge…”

De laatste tijd is er veel om te doen om de arbitrage en de bijbehorende video assistant referee of kortweg VAR. Club Brugge zag op de vorige speeldag een geldig doelpunt door de neus geboord nadat de wedstrijdleiding buitenspel zag bij het doelpunt van Igor Thiago. Uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn en kwam er uit het scheidsrechterskamp het bericht dat er een menselijke fout was gebeurd. Nu zondagmiddag (13u30) staat er in het Jan Breydelstadion de topper tegen het KAA Gent van Hein Vanhaezebrouck op het programma. De 59-jarige trainer waarschuwde de arbitrage voor de Slag om Vlaanderen nu al.

Hein Vanhaezebrouck AA Gent Club Brugge

"Ik herinner me de laatste Club - AA Gent: die match heeft misschien beslist wie er Play-off 1 speelde. Iedereen had het over de elleboog op Gift, maar er was ook nog een penaltyfase waar ze na drieëneenhalve minuut plots de ref naar het beeldscherm lieten komen. (cynisch) Zo’n clear error was het… Maar dat gebeurt dus op Club: de druk van hun publiek speelt daarin zeker een rol. Want die elleboog op Gift zag de scheidsrechter niet, zijn assistent ook niet en ook de VAR en zijn assistenten evenmin. De ref had nochtans gemerkt dat Gift bloedde, maar toch vond de VAR het niet nodig om de beelden te bekijken." Vanhaezebrouck staat natuurlijk bekend om zijn boude uitspraken. Zo liet hij onlangs weten dat de Buffalo's een oogje hadden op Anderlecht-youngster Théo Leoni.

"Ze hebben nu wel niet de minste aangeduid: Lardot is een van de betere refs en Visser is VAR", gaat Vanhaezebrouck verder. Verboomen is vierde man. Dus ze hebben drie van hun toprefs aangeduid voor één match, dus ze zullen ook wel oordelen dat er niets mis mag lopen. Hopelijk moeten we het daar achteraf niet over hebben."