Bizar: UCL-ploeg staat allerlaatste in eigen competitie, maar pakt meteen punt in Champions League

RC Lens nam het woensdagavond op in en tegen Sevilla in het kader van de Champions League-groepsfase. De ex-ploeg van Loïs Openda is één van de meest verrassende deelnemers van deze UCL-campagne, maar kon meteen een punt pakken op speeldag één. Het was zeker niet gestolen, want Lens speelde goed mee en een billijk gelijkspel was dan ook een logisch resultaat. Opvallend: in de Ligue 1 gaat het de Franse ploeg veel minder voor de wind, ze staan er namelijk allerlaatste na vijf speeldagen.

RC Lens Champions League

Het contrast tussen de Champions League en Ligue 1 kan niet groter zijn voor RC Lens. Terwijl de Franse ploeg op speeldag één van het Kampioenenbal meteen een knap punt pakte op verplaatsing bij Sevilla, de Europa League-winnaar van vorig seizoen, staan ze in de Franse competitie allerlaatste met 1/15. Met andere woorden: ze tellen in de Champions League nu al evenveel punten als in de eigen competitie. Met wedstrijden tegen Toulouse, Strasbourg en LOSC in het verschiet, zal het niet evident worden om van die laatste plek af te geraken. 

RC Lens vice-kampioen Ligue 1

Lens werd vorig seizoen vice-kampioen in de Ligue 1 en telde slechts één punt minder dan Paris Saint-Germain. Ze plaatsten zich makkelijk voor de groepsfase van het Kampioenenbal en dat werd toch gezien als een serieuze verrassing. Afgelopen zomer raakten ze Loïs Openda (RB Leipzig) en Seko Fofana (Al-Nassr) kwijt en dat verlies kwamen ze momenteel nog niet te boven. Ze begonnen dit seizoen vreselijk aan de Ligue 1 en konden na vijf wedstrijden nog maar één keer gelijkspelen, namelijk tegen het Stade Rennes van Arthur Théate. Lens verloor verder van Brest, PSG, Monaco en Metz. Oké, ze hebben toch al drie toppers achter de rug, maar dat ze na vijf speeldagen allerlaatste zouden staan in de Ligue 1, had toch niemand gedacht. Het zal normaal gezien niet zover komen dat ze zullen degraderen, maar het is toch vrij opvallend dat deze ploeg momenteel in de Champions League-groepsfase vertoeft.

Je zou het misschien niet zeggen, maar RC Lens is een echte traditieclub en heeft een stevige aanhang:

Ook interessant