RSCA-fans duiden 1 zwakke schakel aan bij rust vs Genk: "Aan het dromen"

Brian Riemer moest noodgedwongen twee wissels in zijn basisopstelling doorvoeren. Gattoni vervangt de geschorste Debast en de onfortuinlijke Thorgan Hazard wordt opgevangen door Francis Amuzu. Die laatste maakte vorige week het winnende doelpunt tegen Union. Vrancken moest nog steeds zijn kapitein Heynen missen.

Gebeurtenissen eerste helft

Na nog geen vijf minuten komt de thuisploeg al twee maal heel dicht bij het openingsdoelpunt. Schmeichel moest tussenkomen bij een schot van de doorgebroken Tolu en even later opnieuw bij een volley van de meegekomen El Ouahdi. Een kwartier ver is de Genkse druk niet meer te houden. El Ouahdi vindt met een goeie pass Tolu in de zestien meter, die hem knap afwerkt. Voor het uur komt ook verdediger Sadick oog in oog met Schmeichel, maar de Spanjaard kan niet afwerken. Het was 35 minuten wachten op de eerste paars-witte kans. Augustinsson zocht na een korte corner de verre hoek, maar kan die niet vinden. Zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

De Anderlecht-fans vonden dat hun kapitein Jan Vertonghen verantwoordelijk was voor het tegendoelpunt. De Belgische recordinternational kreeg in de eerste helft veel commentaar te verduren. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets: