Sportfanaat met verleden in de JPL blijft ongeslagen in het boksen na winst op Europese meeting

Laurenz Simoens trekt deze zomer de deur van KVK Westhoek achter zich dicht. De 25-jarige rechtsbuiten speelde er twee seizoenen en was er ook kapitein, maar wil zich meer focussen op zijn andere hobby's: zaalvoetbal en boksen. Voetballen blijft hij echter wel doen, zij het bij een kleinere provincialer uit de Brugse regio.

Laurenz Simoens KVK Westhoek Proost Lierse

Laurenz Simoens kende zijn opleiding bij Cercle Brugge en speelde er ook 124 minuten voor het eerste elftal. Gullegem en KM Torhout waren zijn andere clubs, maar sinds de zomer van 2021 kwam hij uit voor KVK Westhoek, een ploeg  uit Tweede Nationale. Onlangs zag het er naar uit dat hij naar Malta ging verhuizen om er zaalvoetbal te spelen, maar dat plan is intussen van de baan. Simoens geeft tal van sport- en bokslessen bij Sport Vlaanderen en heeft het hier aardig naar zijn zin. Zaalvoetbal is voor hem prioritair, gezien hij volgend seizoen bij Moeskroen op hoog niveau voetbalt.

Laurenz Simoens boksen Sergei Ballegeer

Laurenz Simoens wil in het veld nu op een lager niveau spelen om het veld- en zaalvoetbal te kunnen combineren. Verder heeft hij het in het tussenseizoen druk met boksen, een andere reden waarom hij in België blijft, want bij Sport Vlaanderen kan hij er dagelijks trainen. Simoens is goed bevriend met de Brugse bokser Sergei Ballegeer, die samen met Sonny Dagraed zijn trainer is. Vorig jaar bokste Simoens zijn eerste kamp en dat heeft hem duidelijk geïnspireerd. Afgelopen weekend bokste hij namelijk een kamp in Ninove op een van de grootste Europese meetings.

Europese meeting in Ninove boksen

Laurenz Simoens deed het in Ninove goed, want in de tweede ronde won de Bruggeling van Gianni Van den Broucke met een KO (gewichtsklasse onder 67 kilogram). Voorlopig blijft hij dus ongeslagen. “Ik was amper 15 jaar toen ik het boksen ontdekte. Ik ben zeker geen vechter, maar ik hou wel van gevechtssporten. Ik zette altijd alles op het voetbal, maar in het tussenseizoen is boksen de perfecte afleiding. Ik heb een dikke zes weken harder getraind dan ooit. Dat was ook nodig, want mijn tegenstander was een goede bokser en een stevige gast. Toch kon ik het al afmaken in de tweede ronde. Het publiek genoot. Het werd een geweldige avond", aldus Laurenz Simoens. Hieronder zien we hem in actie:

Wees nu eerlijk: Laurenz Simoens wil je niet tegenover je hebben, wat een kast!