Dit GEWELDIG elftal speelde ooit voor Tubize, waaronder de broertjes Hazard ... nu in 2de Nationale!

In Wallonië loopt er heel veel talent rond en dat ontgaat ook Tubize niet. Er speelden niet alleen heel veel goede spelers bij de Waalse club, maar ook de jeugdopleiding van Tubize bracht heel wat topspelers voort. Zo speelden Eden én Thorgan Hazard in hun jeugdjaren bij Tubize. Wij hebben een elftal samengesteld met de strafste namen die ooit bij de Waalse ploeg hebben gespeeld.

Elftal dat ooit actief was bij Tubize

Deze spelers waren ooit actief bij Tubize en tussen haakjes staat er waar ze nu spelen: Kaminski (Blackburn Rovers), Decostere (Cercle Brugge), Dussenne (Standard), Heris (Eupen), Mike Trésor (Racing Genk), Lepoint  (Moeskroen), Amallah (Standard), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Jérémy Perbet (Club Luik), Henry (Venezia) en Eden Hazard (Real Madrid).

Elftal dat ooit actief was bij tubize

Tweede Nationale

In het Belgisch voetbal is het voor veel clubs soms moeilijk om het hoofd boven water te houden. En zo ook voor Tubize. De club uit Waals-Brabant speelde in 2019 nog in 1B, maar vroeg daarna wegens financiële moeilijkheden het faillissement aan. Het fuseerde erna met Stade Brainois en speelt nu onder de naam Royal Union Tubize-Braine in Tweede Nationale. Van een helse periode gesproken. 

Royal Union Tubize-Braine

De club heeft het stamnummer van AFC Tubize (5632) behouden en speelt met geel en wit als kleuren in het Stade Leburton, waar de beloften van Anderlecht volgend seizoen zouden spelen. AFC Tubize was een club met een rijke geschiedenis. De club ontstond in 1990, na een fusie met twee clubs uit de gemeente, en slaagde er daarna in om in negentien jaar tijd van de derde provinciale te promoveren naar 1B. Tubeke speelde zelfs even in de hoogste afdeling van ons land. 

Moeilijkheden

De club waar Eden en Thorgan Hazard hun eerste voetbalpasjes zetten, was een groot deel van hun geschiedenis te vinden in de tweede afdeling, maar is nu te vinden in Tweede Nationale. Tubize zat al langer in de problemen, zowel op financieel als sportief vlak. In 2018 had de club eigenlijk al moeten degraderen naar de amateurklasse, maar het faillissement van Lierse SK was toen uitstel van executie. Het jaar daarop eindigde Tubize opnieuw laatst en degradeerden ze alsnog.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link