Kent u hem nog? Ex-Zulte Waregem-speler speelt kampioen bij PSG na indrukwekkend seizoen

Abdou Diallo speelde enige tijd geleden nog aan de Gaverbeek, tegenwoordig staat hij vast in de ploeg bij het grote PSG. Bij Zulte Waregem kende de Franse centrale verdediger een vrij anonieme periode. Hij werkte 35 wedstrijden af in het shirtje van Essevee, waarin hij 3 doelpunten maakte. Zulte Waregem huurde hem van  AS Monaco, waar hij nooit verder raakte dan de belofteploeg. We nemen je even mee door zijn, nog prille, carrière. 

Bekijk de wedstrijden in de Bundesliga live via Unibet TV (ontdek het hier)

Monaco

Hij was een van de grote talenten van de Monegasken. Hij werd in 2014 opgenomen in de A-kern van de ploeg aan de Côte d'Azur maar kwam niet aanspelen toe. Een uitleenbeurt drong zich op en die kwam er ook. In 2015 werd hij voorgesteld in het Regenboogstadion. Na een jaar ervaring opdoen in de JPL keerde hij terug naar Monaco, waar hij wel kansen kreeg. Hij speelde 19 wedstrijden voor de hoofdmacht van het prinsdom. Uiteindelijk volgde een transfer volgde naar de Bundesliga en daar volgde de lancering van zijn carrière! 

Mainz

FSV Mainz 05 bood hem een contract aan maar vooral meer speeltijd zodat hij zich verder kon ontwikkelen. In 1 seizoen Mainz wist hij Duitsland te overtuigen van zijn kwaliteiten en Borussia Dortmund pikte hem op voor een slodige 28 miljoen euro. Daar werd hij al snel vaste basisspeler en bewees wekelijks zijn kwaliteiten in de Bundesliga en Champions League. Afgelopen zomer keerde hij terug naar de Ligue 1. Niet naar de Côte d'Azur maar naar de hoofdstad. PSG legde 32 miljoen euro op tafel voor de, nog steeds maar, 24-jarige Franse verdediger met Senegalese roots. 

Ex-ploegmaar Mbaye Leye is niet verrast over zijn ontwikkeling:

Andere promoties:

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: