Wat een seizoen! 3de Provincialer nu al kampioen na 70 op 75 en 101 gescoorde goals

Kadijk SK uit Derde Provinciale B speelde afgelopen zondag kampioen door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Opitter FC. Doordat eerste achtervolger Turkse Ranger niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Houthalen VV, is de kloof tussen Kadijk en Turkse Rangers zestien punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen is het niet meer mogelijk om die kloof te dichten en is Kadijk SK nu al kampioen!

Kadijk SK

Deze mooie Limburgse club bestaat meer dan 50 jaar: de vereniging werd in 1967 opgericht maar heeft een lager stamnummer omdat ze zich aanvankelijk aansloot bij de NLLV en KBLVB (Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond. Een dikke twintig jaar later maakten ze dan toch de overstap naar de KBVB, met stamnummer 9174 als gevolg. Spelen doen ze in geel-blauwe kleuren en hun thuishaven is het Kadijk Stadion. Momenteel zijn ze aan de slag in Derde Provinciale B, en daar gaat het zéér goed...

Derde Provinciale B

Kadijk SK Overpelt speelde ooit nog in Tweede Provinciale. De laatste keer dat ze daar vertoefden was in het seizoen 2016-2017, toen ze jammerlijk zakten naar Derde Provinciale. Sindsdien is deze reeks hun natuurlijke habitat. Vooral de laatste seizoenen draaien ze steevast mee bovenin, met dit seizoen als absoluut summum: Kadijk SK raast namelijk door de competitie. Na 25 wedstrijden, won het 23 keer, speelde het één keer gelijk en verloor de Limburgse club slechts één keer. Daarnaast scoorden ze ook maar liefst 101 doelpunten dit seizoen. Door de goede prestaties doorheen het seizoen wist de club zich met nog vijf speeldagen te gaan al tot kampioen te kronen. Daardoor promoveert de club opnieuw naar Tweede Provinciale.

Kadijk SK uit Derde Provinciale is kampioen

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link