Fenomenale comeback: 1e Provincialer pakt 18 op 21 na dramatische start met 2 op 24

Bij Voetbalflitsen houden we niet enkel eerste klasse in het oog, maar ook de lagere regionen van het Belgisch voetbal bekijken we met een vergrootglas. En daar vallen wekelijks zéér interessante ontwikkelingen te noteren. Deze keer aan de beurt: de fantastische reeks van Limburgse Eerste Provincialer K. Herk-de-Stad FC.

K. Herk-de-Stad FC

Een volkse, Limburgse club, dat is Herk-de-Stad! Deze leuke vereniging werd opgericht in 1949, waardoor ze door het leven gaan met stamnummer 5155. Spelen doen ze in hun rood-groene kleuren en hun thuismatchen worden afgewerkt in het Maurice Baens stadion. Zijn zijn actief in Eerste Provinciale en maken een bijzonder kleurrijk seizoen door...

Knappe comeback

Sinds het seizoen 2012-2013 vervoegde Herk-de-Stad de reeks Eerste Provinciale in Limburg. Het eerste seizoen liep nog wat stroefjes, maar de jaren erna wierpen ze zich meer en meer op tot vaste waarde in de reeks. In 2018-2019 liepen ze zelfs net de titel mis: KVK Beringen stak hen nipt de loef af. Het huidige seizoen begon helaas dramatisch.

Schoonbeek-Beverst

Na een 2 op 24 na acht speeldagen bengelden ze op de voorlaatste plaats. Maar dan moest de ommekeer nog beginnen... Ze pakten een prachtige 18 op 21 en schoten daarmee naar boven in het klassement. Ze bekleden momenteel de negende plek. Afgelopen weekend wisten ze zelfs de scalp te pakken van titelkandidaat Schoonbeek-Beverst: 3-0 was de overtuigende eindstand. Knap werk! Herk-de-Stad speelde in het verleden twee keer in de Nationale reeksen, in de eerstvolgende jaren nog eens?

Herk-de-Stad FC is bezig aan ferme remonte in Eerste Provinciale

Hieronder zie je een sfeervideo na de zege tegnen Schoonbeek-Beverst