Club Brugge pakte de meeste gele kaarten in de UCL ... deze 9 ploegen vervolledigen de top 10

Club Brugge moest tegen Bayer Leverkusen maar liefst drie sterkhouders missen door een schorsing: Abakar Sylla, Denis Odoi en Raphael Onyedika. Zij pakten hun derde gele kaart tegen FC Porto, maar zijn zo opnieuw speelklaar voor de 1/8ste finale van Champions League. Opvallend: blauw-zwart pakte in de groepsfase maar liefst 21 gele kaarten. Geen enkele club doet 'beter' of 'slechter', het is maar hoe je het bekijkt. Aan de andere kant hield Mignolet vijf keer de nul, geen enkele club in de Champions League doet straffer.

Meeste gele kaarten in de Champions League

Voetbalflitsen maakte een lijstje met de tien clubs met de meeste gele kaarten in de groepsfase. Het is ook opmerkelijk dat Bayer Leverkusen en FC Porto, twee andere clubs uit de poule van blauw-zwart, de top drie vervolledigen. Het kan iets zeggen over de pittige wedstrijden die werden afgewerkt. Hoe dan ook, blauw-zwart stoot knap door naar de volgende ronde en deze statistiek is dan ook irrelevant. Misschien zegt het wel iets over de intensiteit en gretigheid van alle spelers, met een gezonde portie agressie daarbij?

Tegen Atlético Madrid pakte Kamal Sowah een rode kaart, of moeten we zeggen twee keer geel. Dit telt natuurlijk mee in de berekeningen...

Ook interessant