Verrassing van formaat! 1ste Nationaler knikkert koploper 1B uit Beker van België

Het was zondagmiddag een hoogdag voor het Belgisch amateurvoetbal in de Croky Cup. Verschillende amateurclubs, waaronder bijvoorbeeld Knokke en La Louvière wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup. Knokke won thuis tegen kervers JPL-degradant Seraing,  en La Louvière won tegen Club Luik. Een trucje dat URSL Vise ook maar al te graag wilde doen tegen de koploper in 1B, Lommel SK. En of ze het goed hebben gedaan...

URSL Visé vs Lommel SK

URSL Visé kwam vooraf met weinig verwachtingen aan de aftrap. Zij zien de Croky Cup vooral als een goede krachtmeting met de grotere clubs, al moesten ze zondagmiddag zeker niet onderdoen tegen de jongens uit Limburg. Integendeel. URSL Vise kwam na amper zeven minuten al op voorsprong via hun nummer 10 Nawfel Saidi. Een verdiende voorsprong, zo luidde het op de socials van de club. Lommel creeërde wel genoeg kansen, maar miste net dat beetje geluk dat nodig is om een goal te maken en Vise hield zijn rangen goed dicht en loerde op de tegenval.

Visé stoot door in de Croky Cup

Lommel zette alles op alles en deed een gewaagde zet, rond het uur bracht het maar liefst drie nieuwe spelers in. Een zet die goed kan uitlopen, maar ook heel fout. En voor Lommel liep het slecht uit, want URSL Vise wist in minuut 83 de 2-0 op het bord te zetten, en daarmee ook direct de eindstand. URSL Visé bekert verder en gaat naar de volgende ronde van de Croky Cup, waarin de profclubs uit de Jupiler Pro League instromen. Lommel dient al zijn pijlen nu te richten op de promotie naar 1A. Een missie waar ze goed aan gestart zijn, want momenteel staan ze eerste met twaalf op twaalf.

Dat ze bij URSL Visé blij waren, getuigt dit filmpje uit de kleedkamer na de match...

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link