Amper 30 jaar: ooit toptalent met 50 matchen in JPL én met België op EK U19 ... nu in 2e Provinciale

Omstreeks 2010 wervelde de jonge en talentvolle defensieve middelvelder Jore Trompet over Oost-Vlaamse velden. Er was sprake van een toptalent dat wie weet ooit een overstap kon maken van Lokeren naar een topclub. Hij stond zelfs in de basis op het EK U19 tegen Spanje en Turkije. Wie toen dacht dat de toen jonge Belg het ver zou schoppen, komt van een kale reis terug. De 30-jarige Oost Vlaming vertoeft nu bij Rangers Opdorp in Tweede Provinciale.

Jore Trompet bij Rangers Opdorp

Zijn jeugd doorliep Trompet bij Sporting Lokeren waar hij ook doordrong naar de eerste ploeg. Na zijn passage in het Daknamstadion verkaste hij transfervrij naar KVC Westerlo, waar hij in 2015 verhuurd werd aan Eendracht Aalst en Rupel Boom. Wat volgde, waren enkele transfers richting KSV Temse en KVC Jong Lede om uiteindelijk in 2020 uit te komen bij zijn huidige club Rangers Opdorp. Trompet speelde in totaal 27 wedstrijden bij de nationale ploeg in de jeugdreeksen en wist daar 2 keer te scoren. Trompet speelde in 2011 nog op het EK U19 bij de Belgische jeugdploeg. Opvallend: Club Brugge-transfer Victor Barbera schitterde dit jaar op het EK U19.

Verloren talent 

Trompet startte zijn carrière in 2010 waar hij voor Sporting Lokeren uitkwam. Vijf jaar later vertrok hij transfervrij naar Westerlo. In totaal speelde hij 50 wedstrijden in de Jupiler Pro League en negen in de Croky Cup. Rangers Opdorp speelde tot vorig seizoen in Derde Provinciale, maar promoveerde via de eindronde naar Tweede Provinciale, waar ze dus volgend seizoen zullen uitkomen. Een zeer opmerkelijk verhaal van een verloren (?) talent. 

Jore Trompet speelt bij 2de Provincialer Rangers Opdorp

Hieronder zien we een interview met Jore Trompet na de match tussen Lokeren en Standard, ondertussen al tien jaar geleden.

Ook interessant