JPL-doelman krijgt er 9 (!) om de oren in EK-kwalificatiematch ... bij zijn club loopt het veel beter!

Luxemburg ging maandagavond met zware 9-0 cijfers onderuit tegen Portugal. De ploeg van Roberto Martinez boekte zo haar grootste zege ooit. Dat was zelfs niet het enige record voor de thuisploeg, want met een 18/18 begonnen ze nog nooit zo goed aan een kwalificatiecampagne. Hoe dan ook, de kansen voor Luxemburg om zich te kwalificeren op het EK zijn ferm gedaald. En dat terwijl ze de afgelopen maanden er best goed voor stonden...

Luxemburg EK-kwalificaties

Luxemburg was aan de EK-kwalificaties begonnen met een 10/15 en stond zo op een gedeelde tweede plaats voor aanvang van de wedstrijd tegen Portugal. Ze telden evenveel punten als Slowakije en lieten Bosnië en Herzegovina, IJsland en Liechtenstein achter zich. Vooral de zeges in Bosnië en thuis tegen IJsland waren best knap voor het nummer 89 van de wereld, dat nog nooit kon deelnemen aan een groot toernooi. Na de 9-0 nederlaag tegen Portugal staan ze er echter minder goed voor. Slowakije telt drie punten meer, wat wil zeggen dat ze thuis eigenlijk niet van hen mogen verliezen. Toch is het sprookje zeker nog niet over.

Anthony Moris Luxemburg Portugal

Bij Luxemburg voetballen trouwens heel wat bekende namen. Niet de beste voetballers, maar wel spelersnamen die we kennen van hun periode in de Jupiler Pro League. Momenteel telt de huidige selectie spelers als Anthony Moris (Union), Maxime Chanot (ex-Kortrijk), Laurent Jans (ex-Standard), Daniel Sinani (ex-Beveren) en Alessio Curci (Francs Borains). Doelman Anthony Moris beleefde dus een ware nachtmerrie tegen Portugal. Tegen de ploeg van Roberto Martinez kreeg hij er negen om zijn oren, en dat terwijl Luxemburg eerder ook al thuis met 0-6 verloor van diezelfde ploeg. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Portugezen enorm lovend waren over de Spaanse bondscoach. Voor Moris een serieus contrast met zijn resultaten bij Union Saint-Gilloise, waar zij al drie jaar lang een revelatie zijn in de Jupiler Pro League.

In het verleden blonk Anthony Moris wel nog uit bij Luxemburg tegen Portugal:

Bij Union beleeft Moris natuurlijk veel mooiere tijden: 

Ook interessant