Genk-flop stuurt club naar volgende ronde UECL met 4 goals in groepsfase... geen minuut gemist!

Doet de naam Jakub Piotrowski je nog een belletje rinkelen? De Poolse middenvelder streek in de zomer van 2018 neer in Genk voor een bedrag van twee miljoen euro. Een echt succes werd de transfer nooit, want Piotrowski kon de verwachtingen niet inlossen. Intussen is de defensieve middenvelder bij het Bulgaarse Loedogorets beland. Daar is hij een sterkhouder, want met geen enkele gemiste minuut en vier doelpunten in de groepsfase van de Conference League bezorgde hij zijn club Europese overwintering.

Loedogorets Conference League

Terwijl met Genk zijn ex-club Europees is uitgeschakeld, gaat het een stuk beter met Piotrowski en zijn club in de Conference League. In een groep met Fenerbahçe, Nordsjaelland en Spartak Trnava eindigde de Bulgaarse club tweede met twaalf punten. Daarmee deelt de club de eerste plaats met de Turkse topclub Fenerbahçe, maar door het betere doelpuntensaldo van de club van Michy Batshuayi moet Loedogorets tevreden zijn met een tweede plaats. Piotrowski was van groot belang voor de prestaties van zijn club.

Piotrowski Loedogorets

Van de twaalf gemaakte doelpunten van Loedogorets nam Piotrowski er als defensie middenvelder maar liefst vier voor zijn rekening. Daarbovenop miste de voormalig middenvelder van Racing Genk geen enkele minuut in de zes groepswedstrijden. Sinds zijn komst in de zomer van 2022 speelde Piotrowski 44 wedstrijden voor Loedogorets waarin hij zeven keer kon scoren. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel twee miljoen euro.

Piotrowski Genk

Jakub Piotrowski maakte in 2018 de overstap van zijn Poolse club Pogon naar Racing Genk. De inmiddels 26-jarige middenvelder speelde slechts elf wedstrijden voor de Limburgers en kon geen indruk maken, waarna een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren volgde. Ook dat werd geen succes, dus zocht de Pool andere oorden op. Het Duitse Fortuna Düsseldorf nam Piotrowski definitief over. Na twee jaar in Duitsland maakte Piotrowski de overstap naar zijn huidige club, Loedogorets.  

Bekijk hier een doelpunt van Piotrowski in de Conference League: