Kritiek in Nederland op 'ongeleide loting' in KNVB Beker: "Zo kan iedere ploeg de finale halen..."

In eigen land hebben de eersteklassers één speelronde achter de rug in Croky Cup. Door de geleide loting waarbij een kleine club altijd tegen een ploeg uit de Jupiler Pro League uitkomt schieten er enkel nog eersteklassers over in de beker. Er was dan ook veel kritiek over het systeem. 'Waarom geen ongeleide loting? Dat heeft veel meer charme', aldus menig voetbalanalisten. 

In Nederland hebben ze een ongeleide loting, maar opvallend genoeg hebben ze daar ook kritiek op het systeem. 
Als het aan Hedwiges Maduro ligt, moet het systeem van de KNVB Beker de komende jaren veranderen. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en FC Groningen noemt de huidige opzet 'onbegrijpelijk', zo schrijft hij op Twitter. 

“Hoe kan het dan zo zijn dat twee amateurteams elkaar kunnen loten? Waarom geen uit- en thuiswedstrijden zoals in Spanje? Je blijft charme houden en de sterkste blijven over. Ik snap gewoon niet dat twee goede Eredivisie-teams elkaar in zo’n vroeg stadium kunnen loten. De 'charme' van het bekervoetbal heeft ons de afgelopen jaren punten gekost in Europa."

Ook in Italië en Spanje kunnen de grote ploegen in de eerste rondes van het bekertoernooi niet aan elkaar gekoppeld worden. 

Tweets Hedwiges Maduro op een rij

Eerder was Maduro ook al niet te spreken over de Nederlandse trainers..