Liverpool-fans zwaar onder de indruk van één Union-speler na UEL-verlies: "We should sign him!"

Donderdagavond werden de laatste wedstrijden van de Europa League- en Conference League-groepsfase afgewerkt. In totaal zouden er vier Belgische ploegen in actie komen. Union SG is de enige ploeg die België in de Europa League mocht representeren en deed dat tegen het grote Liverpool dat momenteel leider is in de Premier League. Liverpool kwam wel opdraven met een erg geroteerd elftal. Met een overwinning tegen de Engelsen en een gunstige uitslag in de wedstrijd tussen LASK en Toulouse, een nederlaag voor de Fransen, had Union nog een kans op de volgende ronde van de Europa League.

Amoura vs Liverpool

De Brusselaars begonnen dominant aan het duel met Liverpool. Iets na het half uur zette man in vorm Amoura Union terecht op een 1-0 voorsprong. Nog geen tien minuten later wist Quansah de score terug gelijk te maken. Net voor rust kon Union nog eens prikken op de counter en bleef Cameron Puertas koelbloedig voor de 2-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Toulouse op voorsprong, maar maakte LASK vrij snel de gelijkmaker. Union dacht ondertussen haar voorsprong uit te breiden, maar de bal raakte de hand van Lazare in de opbouw. Er vielen uiteindelijk geen goals meer en zo trok Union de 2-1 overwinning tegen Liverpool (B) over de streep. De Liverpool-fans waren op slag verliefd op Mohamed Amoura. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"Ik vind Amoura er goed uitzien"

"Deze Amoura is echt goed"

"Amoura is razendsnel. Hij bezorgt ons veel problemen in het begin. Het zou indrukwekkend zijn als we hier tegen de leiders van de Belgische competitie een resultaat pakken met al deze jonge jongens."

"Nee, ik ben overtuigd. Breng deze Amoura naar Anfield in januari en stuur Diaz naar Saudi-Arabië."

"Die Amoura is een heel goede speler, ik zou niet boos zijn als we hem contracteren."

"Mohamed Amoura van Union SG heeft veel interessante dingen te bieden."

"Amoura ster"

"Ik hou van Amoura, misschien moeten we hem contracteren. Hij was een beest deze wedstrijd."