Wie is Samuel Mbangula, de 18-jarige Belg die al 3 keer scoorde voor Juventus in de Youth League?

Het WK in Qatar komt nu wel heel erg dicht bij. Binnen minder dan een maand beginnen we er aan. Voor veel Belgen van de Gouden Generatie wellicht het laatste WK of groot toernooi. Maar niet getreurd, want er staat wel degelijk veel talent in de wachtkamer. Eén van de mannen om de komende jaren in de gaten te houden, is Samuel Mbangula van Juventus. Kom hier alles te weten over deze jonge knaap.

Wie is Samuel Mbangula Juventus?

Samuel Mbangula is een Belgische voetballer, die onder contract staat bij Juventus. Momenteel komt hij uit voor de U19 van de Oude Dame. Hij is geboren op 16 januari 2004 en is momenteel dus achttien jaar. Mbangula kan zowel in de spits als op de flanken of tien uit de voeten en heeft een heel aardige dribbel in huis. Dat weten ze bij Benfica en PSG ook, want hij scoorde in totaal al drie goals tegen hen in de Youth League.

Samuel Mbangula Club Brugge Anderlecht

Mbangula is voor enkele Belgische topclubs hoegenaamd geen onbekende. De Belg speelde vijf jaar lang in de jeugd van Club Brugge, maar trok in 2019 naar rivaal Anderlecht. Dat verhaal duurde echter niet lang: na één jaar koos hij - net als Roméo Lavia - op zestienjarige leeftijd voor een buitenlands avontuur bij Juventus. Daar komt hij dit seizoen uit voor de U19. Hij is er bezig aan een prima seizoen: na negen speeldagen zit hij al aan vier doelpunten en één assist.

Samuel Mbangula jeugdinternational

Ook op de Belgische voetbalbond zullen ze Mbangula wel kennen. Hij doorliep namelijk al heel wat nationale jeugdreeksen. Onder coach Wesley Sonck maakte hij zijn debuut voor de Belgische U19 vorige maand. Hij stond twee keer aan de aftrap in de EK-kwalificatiematchen, tegen Albanië en Spanje. 

Bekijk één van zijn fenomenale goals uit de Youth League:

Dat het talent er altijd al was, is duidelijk...

Ook interessant