Mislukte JPL-spits kan Europese club 1e titel sinds 2008 bezorgen ... topschutter met 7 doelpunten

Duckens Nazon, het is een naam die misschien wel een belletje zal doen rinkelen. Zeker als je een supporter bent van Sint-Truiden, want de aanvaller heeft een verleden op Stayen. Bij STVV kon hij niet veel potten breken, maar bij zijn huidige club CSKA-Sofia doet hij dat wel. Tijd om hem even uit te lichten.

Duckens Nazon

Duckens Nazon is een 29-jarige spits uit Haïti. De international scoorde maar liefst 28 goals in 51 caps voor zijn land en heeft in clubverband al heel wat teams op zijn cv staan. Opgeleid werd hij in Frankrijk bij Vannes, Lorient, Roye, Saint-Quentin en Stade Lavallois, om vervolgens voor een Indische club en enkele Engelse clubs uit te komen. In juli 2018 zou Sint-Truiden hem transfervrij overnemen van Wolverhampton. Bij STVV speelt Duckens Nazon 31 matchen en zou hij daarin acht keer scoren als aanvaller, geen schitterende statistieken dus. De man wordt ook één keer uitgeleend aan St. Mirren en trekt in juli 2021 definitief naar het Franse Quevilly Rouen.

CSKA-Sofia

In de Franse tweede klasse scoorde hij twee seizoenen geleden negen goals in dertig matchen. Zijn marktwaarde steeg naar één miljoen euro en het Bulgaarse CSKA Sofia besloot om Nazon binnen te halen. Zij staan momenteel derde op vijf punten van de leider, maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld. Het zou de eerste keer sinds 2008 zijn dat zij nog eens kampioen zouden spelen. Duckens Nazon kent een heel goede start en is zelfs topschutter met zeven doelpunten in twaalf wedstrijden. Hij is zich helemaal aan het ontbolsteren in Bulgarije. Vorig jaar werden ze net niet kampioen met amper een punt achter Ludogorets. Dit jaar eindelijk wel?

Haïti

Duckens Nazon lijkt voor de eerste keer in zijn carrière echt doorgebroken te zijn, althans op clubniveau, want bij zijn land Haïti beweest hij al regelmatig een goalgetter te zijn. Zo scoorde de 29-jarige centrumspits al tegen onder meer Panama, Honduras, Japan, Jamaica, Costa Rica en Canada. Sint-Truiden kende weinig genot aan hem, maar maakte uiteindelijk ook geen verlies op hem. Lieten ze hem te vroeg gaan? Sowieso een opvallend verhaal!

Hier zien we hem nog knallen tegen Botev Plovdiv (twee goals en één assist):

Ook interessant