Wie is Philippe Crols, voetbalcommentator bij Play Sports?

Voetbalminnend België kan al jarenlang genieten van tal van commentatoren, die voetbalmatchen op de buis van commentaar voorzien. En het zijn er een hele hoop... Van Filip Joos tot Peter Vandenbempt, velen zijn echte toppers in hun vak. Maar niet iedereen is vooralsnog even bekend, denk maar aan een Jelle Tack. Eén van die mannen die ook heel vaak te horen is bij voetbalmatchen, maar bij het grote publiek nog wat aan populariteit moet winnen, is Philippe Crols. Leer hem hier beter kennen.

Wie is Philippe Crols voetbalcommentator Play Sports?

Philippe Crols is een Belgische voetbalcommentator, die je vaak voetbalmatchen zal horen verslaan op betaalzender Play Sports van Telenet. In het verleden werkte hij onder andere nog als eindredacteur bij Het Laatste Nieuws en P-Magazine. Het was tijdens zijn periode bij die laatste dat hij plots in het voetbalverslaggeversvak rolde. Eén van de journalisten was op vakantie en dus werd Crols naar Sporting Telenet gestuurd: 

“De zender zocht voetbalverslaggevers. Er waren nog tien kandidaten over en ik moest beschrijven hoe zo’n selectie in zijn werk ging. Op het einde van de dag vroeg ik commentator en lesgever Bram Lambert of ik ook vijf minuutjes mocht proberen. Dat kon ik dan verwerken in de reportage. ‘En dan kun je me achteraf nog wat uitlachen ook’, zei ik. Maar toen ik terugkwam bij de rest van de deelnemers was het muisstil. Lambert vond het zelfs zo goed dat hij dacht dat het een grap was met een verborgen camera.”

En diezelfde week nog mocht Philippe Crols al gaan praten, waarna een stoomcursus verslaggever volgde van Peter Morren. In oktober 2013 voorzag hij de eerste keer het commentaar van een voetbalmatch, tussen Liverpool en Crystal Palace. De rest is geschiedenis... Tegenwoordig is Philippe Crols nog altijd vaak te horen bij topwedstrijden op Play Sports. Crols is er één van de meest gewaardeerde krachten en krijgt als zeer passionele commentator met een mooie stem vaak voetbalkrakers toegewezen. 

Philippe Crols geeft een inkijk in het leven als commentator:

Ook interessant