'Spaanse profliga stapt naar de rechter vanwege nieuwe WK-opzet'

De Spaanse profliga is van plan om stappen tegen de nieuwe WK-opzet te ondernemen. Vanaf 2026 wordt er door 48 landen gestreden voor de WK-titel, waar dat er op dit moment nog 'maar' 32 zijn. Volgens Marca stapt de bond die gaat over de belangrijkste Spaanse competitie naar de rechter.

Javier Tebas, voorzitter van de profliga, uitte eerder al zijn onvrede over de verandering van de FIFA. Hij maakt zich vooral zorgen over de voetballers zelf. "Er zullen meer wedstrijden worden gespeeld én bovendien zullen er meer spelers zijn die uitkomen op het WK. Het is te makkelijk om dit te organiseren zonder de hoofdrolspelers te betalen. De voetbalindustrie wordt onderhouden door de clubs en de competitie, niet door de FIFA", zei Tebas tegenover L'Equipe.

Vooralsnog is Tebas absoluut geen fan van de nieuwe FIFA-baas Infantino. "Infantino gedraagt zich als Blatter. Iemand die zijn eigen beslissingen neemt, zonder enig overleg. Hij is twee maanden geleden aangesteld bij de FIFA en beloofde ons te raadplegen voor het nemen van belangrijke beslissingen. Dat is niet gebeurd, dit zijn geen manieren."