Wie is Christiaan Ravych, de 20-jarige Belgische verdediger van Cercle Brugge met Oekraïense roots?

Christiaan Ravych is een 20-jarige centrale verdediger van Cercle Brugge. De jonge Belg met Oekraïense roots stellen we graag even aan jullie voor. Hij is sinds oktober 2022 namelijk een vaste waarde bij de Vereniging! Eerder lieten we jullie ook al kennis maken met de jonge Jano Willems van Club NXT.

Wie is Christiaan Ravych?

Christiaan Ravych werd geboren op 30 juli 2002 in Kortrijk en is een echte West-Vlaming. Zoals zijn naam wellicht doet vermoeden, heeft hij ook buitenlandse roots. Zo heeft hij familie in Oekraïne wonen, gelukkig in een gebied dat minder wordt geteisterd door de oorlog. Ravych werd opgeleid bij Eendracht Kuurne en KRC Harelbeke, maar trok op amper zevenjarige leeftijd al naar Club Brugge. Daar vertoefde hij tot de zomer van 2021, maar nadien trok hij transfervrij naar de Vereniging. Vorig seizoen kwam Ravych nog uit bij de beloften, maar deze keer is hij een volwaardig lid van de A-kern. 

Cercle Brugge

De jonge centrale verdediger die 192 centimer groot is, maakte zijn debuut tegen Anderlecht op speeldag twee. Op 30 juli 2002 werd het toen 1-0 tegen paars-wit, een debuut dat kan tellen. Meer dan twee maanden lang was hij invaller, maar op 18 oktober mocht hij opnieuw in de basis starten, dit keer tegen Seraing. Sindsdien was hij bijna altijd een vaste waarde bij de Vereniging. Dat bekroonde hij eind 2022 met een contractverlenging tot medio 2025. Zijn eerste profgoal maakte hij trouwens op 5 november 2022 tegen OH Leuven, een winnend doelpunt in de blessuretijd!

Belg met Oekraïense roots

Christiaan Ravych heeft dus Oekraïense roots, maar komt wel uit voor de Belgische nationale ploeg, zij het dan de jeugdreeksen. Hij speelde eerder al voor de Belgische U16 en U17, terwijl hij eind 2022 90 minuten op het veld stond in een oefenmatch tegen Portugal. Wie weet roept Domenico Tedesco hem binnen enkele jaren wel op voor de Rode Duivels. Ravych is ondertussen al twintig jaar oud, maar een man waarop je kan bouwen. Met het rugnummer 66 en een marktwaarde van 300.000 euro is dit echt wel een kerel om in de gaten te houden de komende jaren. Opvallend dat Club (NXT) hem gratis liet vertrekken!

Zijn debuut? Een partij tegen RSC Anderlecht die met 1-0 werd gewonnen!

Ook interessant