Straks kans bij A-elftal? 19-jarig toptalent van KAA Gent is topschutter in Eerste Nationale

Sinds vorig seizoen komen belofteteams van clubs uit de Jupiler Pro League uit in de Challenger Pro League of de amateurreeksen daarronder. Dat is ook voor KAA Gent zo: Jong Gent is ook dit seizoen aan de slag in Eerste Nationale, het derde Belgische niveau. Een ideaal toneel voor jonge kerels om te tonen dat ze stilaan klaar zijn voor het A-elftal. Eéntje is daar momenteel volop mee bezig: Ahmed Abdullahi is topschutter van Eerste Nationale.

Ahmed Abdullahi Jong KAA Gent

Ahmed Abdullahi is een Nigeriaanse, actieve voetballer van KAA Gent. Abdullahi is geboren op 19 juni 2004 en momenteel dus negentien jaar. KAA Gent plukte de youngster vorige zomer weg uit zijn thuisland, waar hij speelde bij HB Abuja. Een transfer met het oog op de toekomst, want Abdullahi - echt een beest voor zijn leeftijd - werd nog bij de U18 en Jong KAA Gent gestald. In februari haalde hij al eens de selectie van het A-elftal, maar debuteren deed hij nog niet. Ondertussen blijft hij zich wel in de kijker spelen...

Ahmed Abdullahi topschutter Eerste Nationale

Wat vorig seizoen niet lukte (scoren), is dit seizoen absoluut geen probleem voor Abdullahi in Eerste Nationale: halverwege het seizoen mag hij zich zelfs topschutter van de reeks noemen. Hij is er niet meer weg te denken uit de ploeg en verkeert sinds half oktober in bloedvorm: in zijn laatste acht competitiematchen was de Nigeriaan goed voor tien doelpunten. Daarmee staat de teller op dertien stuks. Hij haalde dit seizoen voorlopig nog niet de selectie van Hein Vanhaezebrouck, maar door de afwezigheid van Tarik Tissoudali door de Afrika Cup, zou dat zomaar eens kunnen veranderen. Leer de youngster hier nog wat beter kennen.

Abdullahi in actie: