Alles over Stef Wijnants, journalist en één van de 7 Sporza-commentatoren op het WK in Qatar

Meer dan ooit wordt de aandacht verlegd van de Jupiler Pro League naar de Wereldbeker in Qatar. Want het staat er sneller dan verwacht: zondagmiddag om 17u trappen Qatar en Ecuador de nieuwe editie op gang. Eéntje die uiteraard weer in beeld zal worden gebracht door Sporza én van vakkundig commentaar zal voorzien worden. We krijgen ook deze keer veel leuke stemmen te horen. Stef Wijnants is daar traditiegetrouw één van. Leer hem hier wat beter kennen.

Stef Wijnants commentator WK Sporza

Eerder lichtten we al commentatoren Bert Sterckx en Geert Heremans uit, nu is Stef Wijnants aan de beurt. Stef Wijnants is ondertussen echt wel een vaste klant geworden bij de openbare omroep. Opvallend feitje: zijn carrière begon hij Radio 2 en VTM, waar hij voor werkte tussen 1990 en 1995. Sindsdien koos Wijnants voor de VRT. Zijn stokpaardjes? Dat zijn voetbal en zwemmen. Op grote toernooien en de Olympische Spelen is Wijnants er steevast bij om verslag te doen. Wijnants staat gekend als een commentator met een scherpe mening en zorgt altijd voor een gepassioneerde verslaggeving.

Nieuwsanker Sportweekend

Jarenlang was Stef Wijnants ook presentator van verschillende sportprogramma's. Zo presenteerde hij in het verleden onder andere Tourjournaals en Champions League-magazines. De meeste voetbalfans zullen hem echter kennen als hét gezicht van Sportweekend, het sportprogramma dat elke zondag op de buis was. In 2017 zei hij het programma echter vaarwel om persoonlijke redenen. Ook in Het Journaal is hij niet meer te zien. Leuk feitje: in 2002 was Stef Wijnants de uitverkorene om de WK-finale tussen Brazilië en Duitsland van commentaar te voorzien.

Een zeer grappig fragment van jaren geleden tijdens Sportweekend: