Controversiële ex-Rode Duivel met 2 caps maakt op 35-jarige leeftijd OPVALLENDE transfer naar 1B

Iedereen weet ondertussen hoe vluchtig een voetbalcarrière kan zijn. Jarenlang kan je de grote man zijn, maar in de herfst van de carrière kan het plots moeilijk worden om een ploeg te vinden. Denk maar aan Rolando, op een blauwe maandag nog spelend voor Anderlecht. Bij voormalig Rode Duivel Ilombe Mboyo hetzelfde. Hij werd in februari op de keien gezet bij KAA Gent en zocht sindsdien een club. Die had hij gevonden: Eerste Nationaler URSL Visé kondigde zijn komst aan, maar lang duurde het avontuur daar niet, want nu maakt hij de overstap naar Virton uit1B. Hij zal hen in de Challenger Pro League moeten houden, want ze staan momenteel op de laatste plek.

Ilombe Mboyo transfer Virton

Na een avontuur bij URSL Visé van amper vier maanden vertrekt Ilombe Mboyo al opnieuw naar een andere ploeg. Dit keer naar Virton in de Tweede Klasse van België. Hij zal Virton moeten helpen strijden tegen degradatie. Op 35-jarige leeftijd keert hij dus terug naar het profvoetbal. Als hij zijn niveau kan halen, heeft Virton er een topper bij! Leuk weetje, Ilombe Mboyo staat in de top tien topschutters aller tijden van KAA Gent.

URSL Visé transfer Ilombe Mboyo

Mboyo is uiteraard geen onbekende in het Belgisch voetbal. Hij speelde in België voor Charleroi, KV Kortrijk, Gent, Genk, Cercle Brugge en Sint-Truiden. In totaal goed voor een dikke 260 matchen op het hoogste niveau. Tussen 2011 en 2013 was Mboyo een sensatie in de Jupiler Pro League. Je zou haast vergeten dat hij het zelfs tot Rode Duivel schopte. Bij Visé kon hij echter niet veel bewijzen op die korte periode.

Ilombe Mboyo trainerscursus

Mboyo bleef tijdens z'n periode zonder club niet bij de pakken zitten. De 35-jarige spits wil duidelijk niet weg uit de voetbalwereld na z'n carrière en besloot dus een trainerscursus te volgen.

Mboyo volgt trainerscursus

Mboyo ging ooit viraal na deze penaltymisser bij KAA Gent:

Ook interessant