Verrassend? Anderlecht dicht bij nieuwe spits en ex-target van Club Brugge ... 13 goals in 91 matchen

Het is nog onzeker of Islam Slimani bij RSC Anderlecht blijft. De Algerijnse goaltjesdief werd in januari transfervrij overgenomen van Stade Brestois, maar tekende slechts een contract voor een half jaar. Slimani maakte indruk bij paars-wit met negen goals in zestien matchen en was onder meer trefzeker in de uitwedstrijd tegen Villarreal (0-1). Aangezien zijn contract binnenkort afloopt, wil Anderlecht reeds andere pistes bewandelen. Eén piste die concreet zou zijn is die van Luis Vazquez. De 22-jarige spits van Boca Juniors mag er vertrekken na een teleurstellend seizoen.

Luis Vazquez Anderlecht

Bij Anderlecht zijn ze op zoek naar een nieuwe spits, dat staat vast. Of het nu een eerste spits wordt of een doublure van Islam Slimani moet nog blijken, maar de zoektocht is volop bezig. Volgens een bron op Twitter zit paars-wit in gevorderde onderhandelingen met Luis Vazquez. Dat is een 22-jarige spits van het Argentijnse Boca Juniors. Die club is echt aan een teleurstellend seizoen bezig, ze staan amper tiende. Luis Vazquez stond dit seizoen lange tijd buiten strijd door pubalgie, maar is nu terug fit. Dit seizoen scoorde hij in twaalf wedstrijden echter nog niet, waardoor de Argentijn mag beschikken. Ook de vorige seizoenen bleek hij niet zo trefzeker, dertien goals in 91 wedstrijden is zijn verdict. Geen goede statistieken voor een spits, maar laat ons niet vergeten dat Vazquez nog maar 22 jaar oud is.

Club Brugge Luis Vazquez

Opvallend: zo'n jaar geleden was het nog Club Brugge dat aan zijn mouw trok. ESPN Argentina was toen de goede bron. Blauw-zwart zou toen zelfs een bod hebben uitgebracht die richting de tien miljoen euro mocht en kon oplopen. Zover kwam het echter niet, maar een jaar later lijkt hij dus toch naar de Jupiler Pro League te trekken. Het is trouwens niet de eerste keer dat Club en Anderlecht dezelfde transfertargets hebben. Denk maar aan Igor Thiago van het Bulgaarse Ludogorets.

luiz vazquez anderlecht

Luis Vazquez lijkt wel een kort lontje te hebben: zo sprong hij helemaal uit zijn vel toen Boca Juniors benadeeld werd tegen River Plate.