3e Nationaler promoveert 1 jaar na degradatie: ex-JPL-man met 121 matchen scoort 2 keer, 35 jaar...

Het kan snel gaan in het voetbal. KVC Houtvenne was vorig seizoen actief in Tweede Nationale, maar degradeerde na een dramatisch seizoen. Het eindigde op de voorlaatste plaats met 26 punten, enkel Olympia Wijgmaal pakte minder punten (25). Het gekende City Pirates pakte er de titel. Maar kijk nu: een goed jaar na hun degradatie is de hemel helemaal opgeklaard boven Houtvenne: ze slaagden erin te promoveren via de eindronde. En dat met dank aan een naam die bekend in de oren klinkt voor de Belgische voetbalfan...

KVC Houtvenne promotie Derde Nationale

Het is een heel slopend seizoen geweest voor de mannen van Houtvenne. Lange tijd streden ze mee voor de titel, maar ze strandden uiteindelijk op plaats drie, op één punt van Termien en twee van kampioen Wezel Sport. En dus moesten ze de promotie maar afdwingen via de eindronde. Een opdracht waar ze in slaagden: vorige zondag kwamen ze tegen rivaal Termien nog op achterstand, maar was het Joeri Dequevy die met twee doelpunten de scheve situatie omdraaide. En dus mogen ze zich na één jaar afwezigheid opmaken voor Tweede Nationale.

KVC Houtvenne promotie Derde Nationale Joeri Dequevy

Vercauteren, De Winter en Dequevy naar Houtvenne

KFC Houtvenne eindigde vorig seizoen op de voorlaatste plaats in Tweede Nationale VV B. Nochtans hadden ze tijdens de winterstop een serieus transferoffensief verricht. Ze haalden maar liefst drie spelers binnen die ervaring hebben in de Eerste Klasse. Toch mocht het niet baten, de degradatie was een feit. Dit seizoen zijn De Winter en Dequevy er nog actief, Vercauteren speelt tegenwoordig bij Lokeren-Temse.  

Yves De Winter Houtvenne

Yves De Winter doet wellicht nog een belletje rinkelen. Hij kwam terug uit voetbalpensioen nadat hij bij Antwerp een reservedoelman was en zijn contract niet werd verlengd. Hij speelde 130 wedstrijden in Eerste Klasse, verdeeld over Westerlo en Sint-Truiden. 

Joeri Dequevy Houtvenne

Joeri Dequevy, inmiddels 35 jaar, is nog zo'n speler die je wellicht kent. In België speelde hij voor Roeselare, Lierse SK, Sint-Truiden, Royal Antwerp, OH Leuven en RWDM. Zijn teller staat op 121 matchen op het hoogste niveau. Vorig seizoen kwam hij bij RWDM niet veel aan spelen toe, en verhuisde hij dus naar KFC Houtvenne. De rest is geschiedenis...

KVC Houtvenne

KFC Houtvenne werd opgericht in 1946 en heeft het stamnummer 4481. Hun bijnaam is 'Josterwaak' ofwel 'de Rood-Groenen. De bijnaam doet het al vermoeden, maar hun clubkleuren zijn dus groen en rood, een combinatie die je niet zo vaak ziet. Houtvenne speelde nooit hoger dan Tweede Nationale en speelde zelfs lange tijd in Eerste Provinciale. Vorig seizoen degradeerde het naar Derde Nationale.

Bekijk hieronder hun wedstrijd tegen ASV Geel: