Club Brugge geïnteresseerd in flankaanvaller uit de Ligue 1 ... concurrentie van Leicester en Lille

Club Brugge zou volgens transfergoeroe Fabrizio Romano interesse tonen in Stephy Mavididi, een 25-jarige Engelsman van Montpellier. Ook Leicester City en Lille zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van de flankaanvaller uit de Ligue 1. 

Stephy Mavididi Club Brugge

Stephy Mavididi werd op 31 mei 1998 geboren in Derby (Engeland) en is op moment van schrijven 25 jaar oud. De linksbuiten werd opgeleid bij Southend en Arsenal en werd bij die laatste club uitgeleend aan Charlton en Preston. In de zomer van 2018 trok hij voor anderhalf miljoen euro naar de U23 van Juventus, maar daar werd hij uitgeleend aan Dijon. Met acht goals in 28 wedstrijden kon Mavididi een transfer versieren naar reeksgenoot Montpellier, zij legden 6,3 miljoen euro op tafel en zo kwam hij rechtstreeks over van Juventus.

Concurrentie van Leicester en Lille

Na drie seizoenen kan de Engelse aanvaller (eindelijk) een nieuwe transfer maken, zij het dan een stap vooruit. Mavididi speelde 98 matchen voor Montpellier, scoorde daarin 21 keer en gaf ook vijf assists. Afgelopen seizoen scoorde hij tegen Stade Rennes, Monaco en Auxerre (twee keer). Club Brugge zou volgens Fabrizio Romano interesse tonen, maar krijgt wel concurrentie van Leicester City en Lille, geen pretje. Leuk feitje: Mavididi speelde ooit drie matchen voor de U20 van Engeland en stond er samen op het veld met onder meer Ramsdale, Oxford, Edwards en Kelly. Zondag lazen we ook al dat blauw-zwart interesse toonde in Rodrigo Guth van Fortuna Sittard.

stephy mavididi club brugge

Afgelopen seizoen scoorde Mavididi bijvoorbeeld twee keer op het veld van Auxerre: