Bram Van Driessche fluit donderdagavond deze opvallende Conference League-wedstrijd

Donderdagavond om 21u is er in de Conference League-wedstrijd tussen Hearts en RFS, ofwel een duel tussen een Schotse en Letse ploeg, respectievelijk de nummers drie en vier in hun poule en quasi uitgeschakeld voor Europees voetbal na Nieuwjaar. Waarom deze info, vraag je je nu ongetwijfeld af. Wel, de wedstrijd wordt namelijk in goede banen geleid door enkele Belgen. Bram Van Driessche is de scheidsrechter, Yves De Neve en Kevin Monteny de lijnrechters en Kevin Van Damme de vierde official. Ofwel: de wedstrijdleiding kleurt volledig Belgisch voor dit duel in de Schotse hoofstad Edinburgh.

Bram Van Driessche

Het is uiteraard niet de eerste keer dat Bram Van Driessche een Europese wedstrijd fluit. Zo floot hij eerder dit seizoen al Makedonija-CSKA Sofia (0-0) en AIK-Shkendija (1-1) in de voorrondes van de Conference League. Onlangs leidde hij ook nog AC Milan-Chelsea (3-1) in de Youth League en Kazachstan-Slowakije (2-1) in de Nations League. Het is de tweede keer dat hij een groepsmatch mag fluiten in de Conference League. Zo was hij vorig seizoen al de hoofdscheidsrechter in het duel tussen HJK Helsinki en Alashkert (1-0). Ook Nicolas Laforge is een erkende FIFA-scheidsrechter en fluit geregeld Europese wedstrijden. Veel succes donderdagavond!

Hearts

Oké, Hearts en RFS zijn absoluut geen topnamen in het Europese voetbal, maar er wordt wel veel volk én sfeer verwacht in Edinburgh. Onlangs maakten de Hearts-fans nog de verplaatsing naar Florence (Fiorentina) en daar zorgden ze voor een prachtige sfeer. Bekijk hieronder een video van die memorabele dag:

Ook interessant