Zo ziet de JPL-ranking eruit sinds het WK in Qatar: Anderlecht vierde, Club pas 12de!

We kunnen het seizoen in de Jupiler Pro League opsplitsen in twee periodes. Niet per se de heen- en terugronde, maar wel de periode voor het WK in Qatar en de periode na het Wereldkampioenschap. De Belgische competitie lag namelijk meer dan een maand stil en de tabellen zijn sindsdien toch flink veranderd. Het Twitter-account FootBelStats maakte een klassement in de Jupiler Pro League sinds het WK en wij goten het even in een mooie template. Wil jij weten hoe de Play-Offs in elkaar zitten? Voetbalflitsen legde het even uitgebreid voor je uit.

Ranking sinds WK-break

Sinds het WK zijn er voorlopig acht wedstrijden gespeeld, er vielen dus maximaal 24 punten te verdienen. Union staat dominant op de eerste plek met 20/24, zij speelden slechts twee keer gelijk en verloren nog niet. Genk en Antwerp vervolledigen niet geheel verrassend het podium. Maar de nummers vier tot en met acht zijn toch vrij verrassend: Anderlecht, Kortrijk, Charleroi, STVV en Westerlo. De Kerels zijn bijvoorbeeld nog altijd een degradatiekandidaat, maar pakten na Qatar wel 13/24, mooie cijfers! Anderlecht zit nog steeds in een crisis, maar kon toch ook al 14 punten pakken sinds half december, zeker niet slecht!

KV Oostende

Aan de andere kant van de tabel is het echter minder graag vertoeven. KV Oostende is de zwakste ploeg van het moment met een magere 2/24. Ze zijn dan ook een serieuze degradatiekandidaat. Opvallend is ook dat OH Leuven op een zestiende plek staat. Zij zullen normaal niet degraderen, met dank aan hun prima seizoensbegin, maar ze verkeren wel in een slechte vorm. Standard, Gent en Club Brugge strijden momenteel om de vierde pek die recht geeft op deelname aan de Champions Play-Offs, maar de drie ploegen kunnen vooralsnog geen kloofje slaan. Met negen of tien punten sinds het WK ligt het niveau daar erg dicht bij elkaar. De andere ploegen staan dan weer op een minder verrassende plek in de ranking. Interessant om te zien!

KV Oostende ging onder meer de boot in tegen Antwerp: