Turkse fans SMULLEN van ex-Club-speler ondanks 2-0 nederlaag in UECL: "Magnifieke verdediger"

Het was donderdag een bijzonder drukke voetbaldag op vele Europese grasvelden. Zo werden de verschillende terugwedstrijden in Europa gespeeld. Zo sleepte PSV bijna verlengingen uit de brand tegen Sevilla dankzij een goeie Fabio Silva. Het Turkse Trabzonspor moest een 1-0 voorsprong verdedigen op het veld van Basel met ex-Club-verdediger Denswil tussen de lijnen. Op het uur wist hij zelfs te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks een uiteindelijke 2-0 nederlaag en de Europese uitschakeling waren de Turkse fans positief over de Nederlander. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets.

Denswil vs FC Basel

"Goeie match Denswil"

"Denswil is een magnifieke verdediger"

"Voetbal IQ staat bovenaan, Denswil en Gomez spelen met hun verstand"

"Denswil was de beste in de eerste helft"

"Denswil is de enige man die te vertrouwen is in de verdediging"

In de heenmatch kon de Nederlander indruk maken door zijn goeie verdedigende acties. Ze wonnen de wedstrijd met 1-0 dankzij een uitstekende Denswil. De fans van Trabzonspor hadden niets dan lovende woorden over voor hem.

"Ik hou van Stefano Denswil, hij kan maar zo zuiver spelen zonder fouten."

"Denswil is echt een kwaliteitspeler. Niet alleen zijn kennis van het spel maar ook zijn zuivere voeten. Hij wist de aanvallen van de tegenstander te stoppen met zijn druk op het middenveld en ook zijn timing is altijd juist"

"Denswil speelt geweldig, zonder fouten"

"Wat een beestachtige verdediger is die Denswil"

"Denswil en Hugo speelden geweldig voetbal vandaag"

"Denswil speelde een heerlijke partij"

"Denswil was vanavond de beste van het team. Gefeliciteerd Trabzonspor."

Denswil vs Monaco

In de Europa League verloren ze nog van AS Monaco en toen speelde hij niet zijn beste wedstrijd volgens de Turkse fans.

"Hij moet onmiddellijk aan het einde van de eerste helft worden gewisseld. Denswil heeft me altijd bang gemaakt met zijn tackles."

"3 doelpunten voor Denswil, die de bal aannam en naar de tegenpartij gooide."

"Ömür, Denswil, Bardhi, Larsen... Ik zou geen gedag zeggen als ik hem op de weg zag. Die jongens eten geld van dit team."

Pech voor de Nederlander! Denswil wist met een rake kopbal te scoren voor de Turken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Bekijk hieronder zijn buitenspeldoelpunt: