Wie is Mathis Servais, het 17-jarig toptalent van Club Brugge dat scoorde in de Youth League vs Porto?

Club Brugge neemt het woensdagavond op speeldag vijf van de UEFA Champions League op tegen FC Porto. Om 18u45 kijken beide ploegen elkaar in de ogen. Als opwarmertje speelden ook de jeugdelftallen al tegen elkaar in de Youth League. Daar loopt traditiegetrouw bijzonder veel talent rond. Denk maar aan die Chemsdine Talbi of Kyriani Sabbe. Maar wie de netten deed trillen in de 1-2 nederlaag was Mathis Servais. Wie is hij juist? 

Wie is Mathis Servais Club Brugge Club NXT

Mathis Servais is een jeugdspeler van Club Brugge, die momenteel uitkomt voor het beloftenelftal - ofwel Club NXT. Geboren en getogen in Stave op 24 november 2004 en momenteel dus zeventien jaar. Mathis Servais koos in 2019 voor de overstap van Charleroi naar Club Brugge, ondanks heel wat interesse van Europese topclubs. Zo hengelden FC Barcelona, Sevilla en AS Roma naar zijn diensten. Dit seizoen kwam de aanvallende middenvelder echter nog niet in actie in de Challenger Pro League.

Mathis Servais Youth League

Servais mag dan niet spelen in de Challenger Pro League, hij antwoordde woensdagmiddag gewoon met de voetjes. Op speeldag vijf in de UEFA Youth League mocht hij aan de rust invallen voor Kyriani Sabbe én bracht hij in minuut 85 opnieuw spanning in de partij tegen Porto door de aansluitingstreffer te scoren. Vorig seizoen scoorde hij ook al tegen Manchester City en PSG.

Mathis Servais profcontract

Mathis Servais staat bij blauw-zwart al jaren te boek als een groot talent. Zo maakte hij op 11 december 2020, op zestienjarige leeftijd, al zijn debuut in 1B voor Club NXT. Hij mocht toen enkele minuten invallen voor Club NXT, tegen Westerlo. In totaal heeft hij tien matchen in 1B op de teller, waarin hij twee keer scoorde. In juni 2020 ondertekende hij z'n eerste profcontract, dat loopt tot 2023. Servais speelde ook al tien matchen voor de Belgische U18. Hij maakte zijn debuut in 2020 onder coach Thierry Siquet en stond onder andere op het veld met Leandré Kuavita van Standard. Hij scoorde ook al twee keer voor België.

Ook interessant