Amerikaanse fans VERLIEFD op ex-RSCA-speler na heerlijke goal tegen Costa Rica: "Gaf voetballes"

Tussen de EK-kwalificatiematchen door vinden in Noord- en Centraal-Amerika ook de kwartfinales plaats van de CONCACAF Nations League. Daarin namen Panama en Costa Rica het donderdagnacht tegen elkaar op. De Panamezen, 44e op de FIFA-ranking, klopten hun tegenstander die twee plaatsen lager gerangschikt staan op de FIFA-wereldranglijst, met maar liefst 0-3. Bij Panama was het niemand minder dan Amir Murillo die de score opende voor de bezoekers met een heerlijke vrije trap. 

Amir Murillo vs. Costa Rica

De 27-jarige rechtsachter, die afgelopen zomer voor €2,5 miljoen de overstap van RSC Anderlecht naar Olympique Marseille maakte, moest in Zuid-Frankrijk even wachten op zijn debuut, maar lijkt nu helemaal vertrokken bij de Franse topclub. De Panamese fans waren alvast in de wolken met de prestatie van hun rechtsachter en uitten hun mening op 'X'. Bekijk zijn doelpunt van donderdagnacht tegen Costa Rica bij de positieve tweets, die Voetbalflitsen bundelde.

"Groots, Amir Murillo"

"Michael Amir Murillo gaf voetballes"

"Wat een rechtsback is Michael Amir Murillo. Vandaag deed hij wat hij wilde."

"Amir Murillo van Olympique de Marseille speelt voor mij het beste van Panama. Gek dat Gattuso hem op de bank zet in plaats van Clauss"

"Het leek alsof Amir Murillo tegen kinderen speelde. Op zijn vleugel verloor hij geen duel en hij onderschepte de bal zonder overtredingen te maken. Eersteklas voetbal!"

 "Amir Murillo is in zijn prime"

"Zou Gattuso de goal van Amir Murillo gezien hebben?"

Ook interessant