BEAST! Deze 10 spelers hebben meeste speelminuten ter wereld dit seizoen, JPL-speler op kop

Dat AA Gent veel matchen gespeeld heeft dit seizoen is duidelijk. Ze streden lang mee in Europa, spelen binnenkort de finale van de Croky Cup, en moeten nu ook vol aan de bak in de Europe play-offs. Het is dan ook niet onlogisch dat de spelers van Gent veel minuten maakten. Twee spelers van La Gantoise staan zelfs in de top tien van spelers die de meeste minuten maakten wereldwijd. 

AA Gent

Michael Ngadeu en Andreas Hanche-Olsen staan respectievelijk op plaats één en drie in de top tien van spelers die dit seizoen de meeste minuten speelden wereldwijd. Heel straf! De twee Gent-spelers zijn allebei onbetwiste leiders achterin bij de Buffalo's en bij hun nationale ploeg. Ngadeu stond dit seizoen maar liefst 5.094 minuten op het veld, en doet daarmee 324 minuten beter dan eerste achtervolger Schmeichel. Dat zijn meer dan drie wedstrijden meer. De volgende in dit lijstje is Hanche-Olsen met 4.731 minuten. Het zijn nu al heel straffe cijfers, én het seizoen is nog niet eens voorbij. 

Spelers met de meeste minuten wereldwijd

In de top tien wereldwijd treffen we maar liefst vier doelmannen aan: Kasper Schmeichel (Leicester en Denemarken), Odysseas Vlachomidos (Benfica en Griekenland), Jan Oblak (Atlético Madrid en Slovenië) en Edouard Mendy (Chelsea en Senegal). De top tien bestaat bijna uitsluitend uit spelers die in Europa voetballen, met uitzondering van Aubrey David, een vleugelback uit Trinidad & Tobago, die in Costa Rica voor Deportivo Saprissa voetbalt.

spelers met meeste minuten wereldwijd