Wie is Cédric Nuozzi, 17-jarig Belgisch talent van KRC (Jong) Genk?

Dat ze bij KRC Genk al jaren garant staan voor een uitstekende jeugdopleiding hoeven we je eigenlijk niet te vertellen. De namen die we het laatste decennium zagen passeren, spreken boekdelen. Denk maar aan een Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois of Leandro Trossard. De komende jaren is de verwachting dat daar nog een aantal namen bijkomen. Eerder hadden we het al over Thomas Claes, vandaag is Cédric Nuozzi aan de beurt. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Cédric Nuozzi van KRC (Jong) Genk?

Cédric Nuozzi is een Belgische, actieve voetballer van KRC Genk die dit seizoen onder andere uitkomt voor Jong Genk, in de Challenger Pro League. Nuozzi is geboren op 30 januari 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar. De spits is geboren in Wallonië en belandde al snel in de jeugdopleiding van Standard. In 2020 ruilde hij die echter in voor deze van KRC Genk, waar hij één jaar later zijn eerste profcontract tekende. Inmiddels groeide Nuozzi door tot de beloften. Hij maakte zijn profdebuut bij Jong Genk op 16 oktober 2022, toen hij mocht invallen tegen RSCA Futures. Zijn eerste profgoal viel enkele maanden later, tegen Deinze. Dit seizoen kreeg hij al in vier matchen speelminuten.

Cédric Nuozzi nationale jeugdreeksen

Cédric Nuozzi is bij de Belgische voetbalbond geen onbekende naam. Hij speelde in het verleden al voor de U16 en U17 en maakte in september van dit jaar zijn debuut bij de U18, onder leiding van coach Sébastien Pocognoli. Hij stond er sindsdien aan de aftrap tegen Noorwegen, Zweden, Engeland en Zuid-Korea. Tegen die laatste deed hij afgelopen weekend trouwens de netten trillen. One to watch!

Ook interessant