Elftal met goedkoopst aangetrokken spelers in JPL: 3 transfers van G5-club, ook plaats voor JPL-revelatie

De transferbedragen worden wereldwijd alsmaar hoger, ook in de Jupiler Pro League. Daarom zagen wij bij Voetbalflitsen de kans om eens aandacht te schenken aan de transfers waar 'lage' bedragen aan besteed werden. We stelden een elftal samen met de goedkoopst aangetrokken spelers in de JPL in het seizoen 2021/2022. De transferbedragen werden van Transfermarkt gehaald.

3 Standard-spelers

Wat meteen opvalt, is dat we maar liefst drie Standard-spelers terugvinden in het elftal. Emond, Van Damme en Cafaro werden deze winter binnengehaald en kosten samen net geen één miljoen euro. Standard kan het zich dan ook niet meer verloorloven dure transfers binnen te halen. De club kampt namelijk met enorme financiële problemen..

JPL-revelatie

In het doel vinden we met Hervé Koffi een JPL-revelatie terug. De doelman werd vorig seizoen door het Franse LOSC uitgeleend aan Moeskroen en maakte toen enorm veel indruk. Charleroi twijfelde afgelopen zomer niet en haalde hem binnen voor 500.000 euro. Ook bij Charleroi stelt hij niet teleur met acht clean sheets in 29 wedstrijden. Uiteraard werden transfervrije transfers niet meegerekend.

Elftal goedkoopst aangetrokken JPL-spelers

Ook interessant