Vincent Kompany sust: "Het belangrijkste is dat Benito Raman deze 4 pijlers respecteert"

RSC Anderlecht neemt het donderdagavond op tegen KAS Eupen. Benito Raman wordt opnieuw op de bank verwacht, terwijl Zirkzee en Kouamé de aanvalslinie zullen vormen. Het is geen geheim dat Kompany de voorkeur geeft aan de Ivoriaanse spits. Iets waar Raman zich toch aan ergerde, zo bleek zondag na Union-Anderlecht.

Na de wedstrijd zei Raman dat er dringend wat moest veranderen en hij meer speelminuten wil bij paars-wit. "Ik heb hier voor vier jaar getekend en wil nog wel een tijdje blijven hoor. Maar ja, als dit blijft duren, moeten we een andere oplossing zoeken.", aldus Raman. Kompany gaf in Het Laatste Nieuws intussen aan dat het gesprek vergeven en vergeten is. Raman heeft zijn excuses aangeboden en traint opnieuw voluit, strijdend voor zijn plek.

Benito Raman

De Anderlecht-coach zei het volgende: We waren nog niet in Neerpede of ik heb direct met hem gesproken en hem mijn mening gegeven. Ik heb hem gezegd waarom ik het niet het beste idee vond. Maar wat voor mij het belangrijkste was, was zijn reactie daarna. Twee uur erna heeft hij zich al geëxcuseerd bij de groep. Maar dit is ook iets wat ik verwacht had. Als je Benito Raman naar de club brengt, dan weet je dat er zo'n emotionele uitbarsting kan komen. Als je dat niet verwacht, ken je hem niet goed genoeg. Het belangrijkste is dat hij onze vier pijlers - 'team, discipline, effort and sacrifice' - altijd respecteert", aldus Kompany.

vincent kompany rsc anderlecht

René Vandereycken

René Vandereycken gaf ook al zijn mening over Benito Raman. Vandereycken is ex-bondscoach en tegenwoordig analist voor Het Nieuwsblad. "Benito Raman is onterecht nukkig omdat hij niet speelt of slechts mag invallen. Kwalitatief is hij de minste van de drie Anderlecht-spitsen en dat is geen schande. Raman is met zijn enthousiasme een nuttige speler om in de kern te hebben, maar iets meer nederigheid is op zijn plaats.”, aldus René Vandereycken.

quote over Benito Raman