0-5 forfaitzege... Ex-1ste Klasser uit 3de Nationale stoot door in Croky Cup na blunder van thuisploeg

SK Roeselare verloor afgelopen weekend met 2-1 van Union Namur in de vierde ronde van de Beker van België. Uitgeschakeld, denk je dan, maar niets is minder waar. De ploeg uit Eerste Nationale stelde een niet-speelgerechtigde speler op en kreeg zo een forfaitnederlaag aan de broek: 0-5. Niet Union Namur, maar wel SK Roeselare speelt daarom binnenkort tegen KVK Ninove.

SK Roeselare Croky Cup

SK Roeselare werd afgelopen weekend uitgeschakeld in de Croky Cup na een logische nederlaag tegen Union Namur (Eerste Nationale). Toch stoten ze nog een ronde door nadat de thuisploeg een serieuze blunder beging. Union Namur had met Felix Chenkam (die zelf nog rood pakte) een speler opgesteld die nog niet speelgerechtigd was en dat gaf de Waalse club zelf toe. In de volgende ronde treft Roeselare Tweede Nationaler KVK Ninove. De wedstrijd wordt in Ninove afgewerkt en niet in het befaamde Schiervelde, de thuishaven van SK Roeselare. Wie momenteel ook nog verrassend actief is in de Beker van België, is die andere ex-eersteklasser RAEC Mons.

KSV Roeselare geschiedenis

SK Roeselare komt momenteel uit in Derde Nationale, maar heeft natuurlijk een serieuze voorgeschiedenis. De West-Vlaamse club met (vroeger) het stamnummer 134 speelde vijf seizoenen lang in de Jupiler Pro League en was verder meestal actief in de Tweede of Derde Klasse van het Belgisch voetbal. In het seizoen 2016/2017 greep KSV Roeselare net naast promotie naar de Eerste Klasse A en nadien ging het bergaf. In 2021 werd het faillissement uitgesproken, waardoor op zoek werd gegaan naar een oplossing. 

VK Dadizele fusie met Roeselare

Twee seizoenen geleden fuseerde de jeugdwerking van het failliete Roeselare met VK Dadizele (toen Eerste Provinciale) tot SK Roeselare-Daisel. De fusieclub nam het stamnummer over van Dadizele, dat in 2019 nog deelnam aan de eindronde voor promotie naar Derde Nationale. SK Roeselare-Daisel speelt haar thuiswedstrijden op Schiervelde, maar speelt sinds dit seizoen onder een andere naam. 'Daisel' ofwel Dadizele trekt zich terug uit de fusie en startte een nieuwe club op: FC Dadizele. Daarom ging de Derde Nationaler voortaan verder onder de naam Sportkring Roeselare, kortweg SK Roeselare. Een einde van de fusie!

Zo kondigde KSV Roeselare destijds nog haar faillissement aan:

Opvallend: Kristof D'Haene komt tegenwoordig uit voor SK Roeselare: 

Ook interessant