Stunt? 3e Nationaler bereikt voor het eerst de 5e ronde in de Croky Cup ... nu tegen 2e Nationaler

RSC Habay-la-Neuve is er voor het eerst in haar clubgeschiedenis in geslaagd om de vijfde ronde van de Beker van België te bereiken. Komend weekend treffen ze thuis KSV Oudenaarde, op zich geen onhaalbare kaart ondanks het licht niveauverschil. Benieuwd of dit 'kneusje' nog verder kan stunten in de Croky Cup, en wie weet treffen ze straks een eersteklasser!

RSG Habay-la-Neuve Derde Nationale

RSG Habay-la-Neuve is een club uit Derde Nationale dat gelegen is de Belgische provincie Luxemburg. Vorig seizoen eindigden ze vierde in hun reeks en dit seizoen ambiëren ze de titel in Derde Nationale. Het is dus op zich nog niet zo vreemd dat ze in de vijfde ronde nog steeds actief zijn in de Beker van België. Al hebben ze natuurlijk wel wat geluk gehad met de loting.

Habay-la Neuve Croky Cup

Op zondag 6 augustus begon het Croky Cup-avontuur van RSG Habay-la-Neuve met een thuiswedstrijd tegen RFC Messancy. Een ruime 6-2 overwinning tegen een middenmoter uit Eerste Provinciale. De week nadien werd AS Verbroedering Geel uitgeschakeld na strafschoppen. Beide ploegen komen uit in dezelfde reeks, dus het niveau lag dan ook zeer dicht bij elkaar. Wellicht speelde het thuisvoordeel een rol in de strafschoppenreeks.

Nu tegen KSV Oudenaarde

Afgelopen weekend wachtte opnieuw een thuiswedstrijd, toen in de vierde ronde tegen FC Destelbergen. Zeker een haalbare kaart, want FC Destelbergen speelde vorig seizoen nog in Tweede Provinciale. Zij werden er weliswaar kampioen, maar een 2-0 overwinning voor Habay-la-Neuve was een logisch gevolg. In de vijfde ronde wacht komend weekend KSV Oudenaarde, een Oost-Vlaamse club uit Tweede Nationale. Uiteraard een serieuze uitdaging, maar de Luxemburgers spelen wel opnieuw thuis. Leuk feitje: het is de eerste keer ooit dat RSC Habay-la-Neuve het tot de vijfde ronde van de Beker schopt. En het avontuur is dus nog niet gedaan, iets om in de gaten te houden. Ook RAEC Mons is verrassend genoeg nog actief in de Croky Cup!

Een verslag van de wedstrijd tussen Habay-la-Neuve en Raeren van vorig seizoen (Derde Nationale):