Vorig seizoen degradatie vechtend in JPL, nu op radar van L’pool-fans na WK-prestaties: "Breng hem naar ons"

Ecuador speelde dinsdagnamiddag haar allesbepalende wedstrijd tegen Senegal. Als ze wilden doorstoten naar de volgende ronde, mochten ze niet verliezen. Jammer genoeg voor hen verloren ze met 1-2 tegen het Senegal van ex-Genk-verdediger Kalidou Koulibaly. Hij scoorde de belangrijke 1-2 voor Senegal. Moises Caicedo, ex-Beerschot-middenvelder, is dus uitgeschakeld. Desondanks liet hij een enorm goede indruk achter op het WK. Op dit moment speelt hij in de Premier League bij Brighton, maar de Liverpool-supporters willen hem heel graag in hun rood tenue zien spelen.

Moises Caicedo tegen Senegal

"Breng Moises Caicedo naar Liverpool. Hij verdient het!"

"Haal Moises Caicedo naar Liverpool."

"Kondig Moises Caicedo aan bij Liverpool!"

"Toekomstige Liverpool-speler Moises Caicedo met een belangrijke goal voor Ecuador."

Moises Caicedo tegen Nederland

Ook op de tweede speeldag tegen Nederland speelde Caicedo een goede wedstrijd.

" Ecuador is één van mijn favoriete teams op dit WK. Ze hebben een jonge, interessante ploeg, bijvoorbeeld Caicedo, Estupiñán, Preciado, Sarmiento, ze zien er allemaal zo dynamisch uit. En het is precies deze dynamiek die ik graag zie."

" Caicedo is zo goed geweest voor Brighton en dan is er Mendez, die de meeste mensen waarschijnlijk voor het eerst zien. Deze jongens zijn machines. Wat een prestatie. Ze spelen beter dan Nederland in hun eigen spel tot nu toe. #NEDECU"

"Caicedo is momenteel baas over het middenveld tegen Nederland" 

Moises Caicedo Liverpool-fans over zijn match

Moises Caicedo, ex-Beerschot, stond in de basis bij de openingswedstrijd van het WK tussen Qatar en Ecuador. Zijn land won de wedstrijd met 0-2 en hij speelde, volgens vele fans, een goede wedstrijd. Bij Liverpool staat hij al een tijdje op de radar en dus hielden ze de Ecuadoriaan nauwlettend in de gaten. Ook Genk-verdediger Angelo Preciado mocht starten bij Ecuador.

"Caicedo is een baller, wie ruzie wil maken moet dat met zijn moeder doen."

"Haal hem."

"Haal hem zo snel mogelijk."

"Baas, hopelijk kunnen we hem in januari halen!"

"We moeten hem kopen."

Moises Caicedo Liverpool

Na zijn recente glansprestaties in de is Moises Caicedo terechtgekomen op de radar van enkele absolute topclubs. Nadat hij een tijdje geleden nog een aanbieding van Manchester United afwees, lijkt de Ecuadoriaan nu op weg naar de Engelse vice-kampioen Liverpool. Er zou een bedrag van meer dan 50 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn. En dat voor een speler die vorig seizoen nog op het Kiel speelde. 

moises caicedo beerschot brighton liverpool transfer gerucht

Beerschot

Caicedo's laatste wedstrijd met Beerschot was op 27 december tegen Anderlecht, toen gingen ze thuis met maar liefst 0-7 de boot in. Caicedo kwam aanvankelijk niet van de bank bij Brighton, buiten een invalbeurt tegen Tottenham in de FA Cup, tot begin april. De Ecuadoriaan stond 90 minuten in de basis in de met 1-2 gewonnen wedstrijd op Arsenal. Caicedo gaf een assist en was vertrokken voor en mooie reeks. Hij zou namelijk het seizoen afsluiten als titularis. Acht basisplaatsen, vijf zeges en slechts één nederlaag. Zijn talent werd eindelijk ontdekt en ook tegen Manchester United mocht hij afgelopen weekend starten. Een andere jonge kerel die straks in de Premier League zal spelen is de Belg Amadou Onana.

Moises Caicedo

Op Old Trafford speelde Caicedo dit seizoen een echte wereldpartij op het middenveld. Zo blijft de 20-jarige Ecuadoriaan net als eind vorig seizoen indruk maken. Laat ons ook niet vergeten dat hij later dit jaar met Ecuador naar het WK mag. De fans waren op Twitter alvast erg lovend over Caicedo. Sommige fans maakten zelfs al een liedje over hem. Deze kan je hieronder beluisteren.

"Hij kwam van Ecuador om de Ballon d'Or te winnen. Caicedoooo" 

Voetbalflitsen bundelde enkele tweets over Moises Caicedo, die een echte revelatie aan het worden in de Premier League. Kan hij in de toekomst uitgroeien tot een wereldvedette?

"Deze man speelde zoals Kanté vandaag"

"Hij domineerde het middenveld vandaag" 

"Serieus onder de indruk van deze kerel. Hij ziet er goed uit." 

"Minstens 65 miljoen pond"

"Je kan Caicedo zowel nu al de Ballon d'Or geven. Hij verdiende het reeds dit jaar" 

"Deze man gaat wereldklasse worden" 

"Hij was ongelooflijk. Misschien is dit te voorbarig, maar deze prestatie nam me terug naar hoe Diaby voor ons presteerde voor zijn blessures"

Ook interessant