Alles over Amy Sonck: dochter van Wesley, leeftijd en wie is haar vriend?

WAG, wat staat voor Wives and Girlfriends, is een term die sinds de komst van social media steeds meer is beginnen leven. Maar niet alleen de vrouwen en vriendinnen van voetballers mogen gezien worden, ook sommige dochters van (ex-)voetballers zijn zeer bekend. De bekendste dochter van een voetballer zal zonder enige twijfel Amy Sonck zijn. Het is de dochter van voormalig voetballer Wesley Sonck, die een tijdje geleden onverwachts moest aanzien hoe zijn dochter meedeed aan de Container Cup. 

Wie is Amy Sonck?

Amy Sonck is de dochter van Wesley Sonck en zijn toenmalige vrouw Evy. Na zijn voetbalcarrière liep die relatie op de klippen en gingen ze uit elkaar. Amy Sonck heeft ook nog twee broers, namelijk Ryan en Jason. Je mag toch wel zeggen dat Amy Sonck momenteel met voorsprong de populairste van de familie is op Instagram. Op haar profiel heeft ze meer dan 194.000 volgers. 

Hoe oud is Amy Sonck?

Amy Sonck is geboren op 29 november 1999 en is op moment van schrijven dus 23 jaar.

Heeft Amy Sonck een vriend? 

Ja, Amy Sonck heeft een relatie met Arno Van Wassenhove. De jongeman is geen onbekende in de voetbalwereld, want hij is namelijk doelman RFC Wetteren, dat uitkomt in Tweede Nationale. 

Antwoord Amy Sonck op naaktfoto

In het verleden ging het gerucht de ronde dat Amy Sonck een naaktfoto had verspreid. Dat was echter niet waar en daarom reageerde ze op sociale media: "Op 19 februari 2021 postte ik een verhaal omtrent een naaktfoto die circuleerde van een jongedame. Velen onder jullie denken nog steeds dat ik dit ben. Dit is niet het geval." Het zou een foto zijn van een Amerikaanse vrouw. 

Op haar story deed de dochter van Wesley Sonck het hele verhaal en legt ze alles tot in de puntjes uit: "Normaal deel ik dit soort content niet, maar ik maak een uitzondering. De foto die in veel Snapchatgroepen te zien was, werd dan ook bijgeknipt. De originele foto bevat onderaan de link van de Amerikaanse vrouw"

Story Amy Sonck naakfoto's

storie van Amy Sonck over naaktfoto

storie Amy Sonck over naaktfoto

Instagram Amy Sonck

In het begin toen ze bekend geraakte, ging het heel snel voor Amy: "Het begon met een foto in bikini. Al mijn vriendinnen hadden foto’s van zichzelf op het strand gepost. Ik dacht: waarom ik niet? En toen is het ontploft: die foto raakte overal verspreid. Op twee maanden tijd ging ik van 600 naar 15.000 volgers. "Dat aantal is ondertussen alleen maar blijven stijgen en zo waren er plotseling ook merken geïnteresseerd in een samenwerking. Ik heb er een paar samenwerkingen met kledingmerken aan overgehouden waarmee ik een centje bijverdien", aldus de influencer.

Toch was niet iedereen in het begin zo blij dat ze bikinifoto's plaatste op Instagram: "Eigenlijk mocht ik van papa geen bikinifoto posten, maar al mijn vriendinnen deden het en ik vond mezelf intussen wel oud genoeg om daarover te beslissen. Mama had er geen problemen mee, maar papa was daar minder blij mee. Hij vond het vooral lastig dat die foto’s plots overal in de media verschenen."

Maar al die aandacht heeft ook zijn negatieve kanten: "Het nadeel is dat ik de stempel van dikke nek heb gekregen. Mensen kijken niet meer naar je karakter, dat is lastig. Ze gaan er niet meer van uit dat er op dat lichaam ook een hoofd staat." Amy Sonck is niet alleen maar het model dat je ziet op Instagram, ze is ook enorm hard bezig met haar studies en haar toekomst: "Ik volg een opleiding om mama te kunnen helpen in haar schoonheidssalon en zet ondertussen mijn bachelor bedrijfsmanagement verder." De studie bedrijfsmanagment doet ze aan de Odisee Hogeschool en daar zit ze bij het gedeelte van marketing. 

Amy Sonck

Tiktok Amy Sonck

Amy Sonck is actief op alle social mediakanalen. Naast Instagram heeft ze zo ook een profiel op TikTok. Ook daar heeft ze meer dan 42.900 volgers. Bekijk hieronder haar laatste exemplaar.

@amysonck Ready to go 🥰 #ootd#event#fyp#thisboybeinmydmsayimpretty♬ DM Pretty - This Boy Be In My DM say I’m Pretty / Live OffBeat Session - Tank And The Bangas

Wesley Sonck berichten over Amy

Omdat Amy Sonck zo verschrikkelijk populair is op Instagram kent ze heel veel interesse van mannen. Zo krijgt ze veel berichtjes, en soms ook van bekende voetballers: "Ik krijg regelmatig wel eens een berichtje van bepaalde voetballers. Maar ik probeer daar neutraal over te blijven. Wat de strafste naam is? Neen, dat ga ik niet zeggen. Of ik ooit iets zou beginnen met een profvoetballer? Ik probeer me er van weg te houden. Mijn papa heeft gezegd dat dit alleen maar miserie opbrengt." 

Het is zelfs zo ver gekomen dat Amy Sonck niet alleen berichten krijgt: "Ik krijg af en toe liefdesmails, dat wel. En de ongepaste dingen die lees ik zelfs niet." Ook Wesley Sonck wordt vaak geconfronteerd met berichten over zijn dochter. De ex-Rode Duivel laat het dan niet aan zijn hart komen en reageert er zeer gepast op: "Ik denk dat zij slim genoeg is om op de deleteknop te duwen. Wist je dat ik veel berichten krijg over haar? Mag ik met uw dochter uitgaan, dat soort dingen. Dan antwoord ik altijd: 'Wacht tot uw dochter zo oud is, dan zal ik ook eens zo'n bericht sturen." 

Wesley Sonck over dochter Amy Sonck

Wesley Sonck Amy Sonck

Toen Wesley Sonck gescheiden was met de moeder van Amy Sonck werd hij alleenstaande vader en dat wou hij zeer goed doen. Voor een periode van twee jaar moest de voormalige Rode Duivel alles zelf doen en dat heeft hem veranderd: "Die periode heeft me dichter bij mijn kinderen gebracht. Dat is nu ook de enige betrachting die ik heb: een goede vader zijn. De rest kan me nog weinig schelen.” Maar in de opvoeding kon Wesley zeer streng zijn zo vernemen we van zijn dochter: "Toen ik 16 was, mocht ik voor het eerst uitgaan. Tot twee uur: ‘Als je dan niet buiten op mij staat te wachten, kom ik naar binnen. In mijn pyjama!’ had hij gezegd. En effectief: toen het één minuut na twee was, was papa uitgestapt en stond hij op het punt naar binnen te komen. ‘Oh my god’, dacht ik. Ik schaamde me rot.” 

Dat Wesley Sonck ook zelf een feestbeest is dat laat Amy Sonck duidelijk uitschijnen: "Op feestjes staat hij als eerste op de dansvloer en stapt hij er als laatste weer af. Zoals hij dan staat te springen, je gelooft je ogen niet. Mensen vragen dan: 'Wat heeft die gedronken? Of heeft hij iets gepakt?' Nee, dus: hij is bloednuchter. En maar springen, en maar blijven gaan."

Uiteraard wordt Wesley Sonck enorm veel aangesproken over zijn dochter en dat hij het daar soms moeilijk mee heeft, dat zagen we in de Slimste Mens Ter Wereld, toen Rik Verheye hem erover aansprak. 

Pedro Elias Amy Sonck 

Samen met Pedro Elias heeft Wesley Sonck al drie seizoenen van de Container Cup gepresenteerd. Het zijn goede vrienden van elkaar en beide zijn ze grote fan van FC Barcelona. Het is Pedro Elias natuurlijk ook niet ontgaan dat Amy Sonck een prachtige vrouw is, maar, en zo zegt hij zelf, hij zou er niet op kunnen vallen. "Amy Sonck is een prachtige vrouw die op Instagram heel veel volgers heeft. Maar persoonlijk kan ik er niet opgewonden van geraken omdat ze voor mij ook gewoon een beetje Wesley Sonck met een boezem is. Ze is een lieve vrouw, maar dan ook de dochter van 'mijne maat'", vertelde hij bij Supercontent.

Instagramfoto's Amy Sonck

Uit alle berichten bundelden wij voor jou enkele van de mooiste plaatjes van Amy Sonck. Het is een prachtige vrouw die zeker gezien mag worden. Geniet hier mee van de heerlijke foto's! 

Ook interessant