Italiaanse 2de klasser speelt als promovendus voor 49.000 fans ... in 2018 nog in de 4de klasse!

SSC Bari is een Italiaanse voetbalclub die werd opgericht in 1908. De Galletti promoveerden vorig seizoen naar de Serie B en doen het daar meteen uitstekend. Na negentien speeldagen staan ze op een knappe vierde plek en strijden ze opnieuw mee voor promotie. Maandagavond werd wel met 1-2 verloren van Genoa, maar het verhaal van de club blijft geweldig.

SSC Bari

AS Bari kende sinds de jaren '70 vele promoties en degradaties tussen de Serie A en B, maar in 2014 kende de Italiaanse club financiële problemen en werd een doorstart gemaakt onder de naam SSC Bari. Hetzelfde verhaal kende Chievo Verona, al gingen zij definitief failliet. In 2018 kreeg Bari geen licentie meer voor de Serie B en moest men verplicht degraderen naar de Serie D, de Italiaanse vierde klasse. De club promoveerde meteen en zou na twee jaar in de Serie C alweer promoveren. De kans dat ze snel terug te zien zijn op het hoogste niveau is groot, want als Serie B-promovendus draaien ze al meteen bovenin mee. Een opvallend verhaal!

Stadio San Nicola

Het Stadio San Nicola is de thuishaven van SSC Bari en biedt plek aan maar liefst 58.270 toeschouwers. Maandagavond waren er bijna 49.000 supporters aanwezig voor de topper in de Serie B tegen Genoa, toch een onwaarschijnlijk cijfer voor een wedstrijd uit de (Italiaanse) Tweede Klasse. De clubkleuren van Bari zijn rood en wit en bekende oud-spelers zijn Jean-François Gillet, Tony Sergeant, Luis Pedro Cavanda, David Platt, Leonardo Bonucci en Gianluca Zambrotta.

Geniet even mee van de prachtige sfeer bij SSC Bari, werkelijk ongelooflijk voor een Italiaanse tweedeklasser:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link