Wie is Ezechiel Banzuzi, 18-jarige middenvelder van OH Leuven en Nederlands jeugdinternational?

Ezechiel Banzuzi is de nieuwste aanwinst van OH Leuven. Met zijn komst hopen de Leuvenaars het komend seizoen beter te doen dan een tiende plek in de Jupiler Pro League. Banzuzi is een 18-jarige Nederlander die op het middenveld speelt. Hij wordt gezien als een groot talent en dat liet hij ook al blijken in enkele oefenwedstrijden. Tijd om hem beter te leren kennen!

Wie is Ezechiel Banzuzi?

Ezechiel Banzuzi werd geboren op 16 februari 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. De jonge Nederlander werd opgeleid bij VVGZ, alvorens in 2016 de overstap te maken naar NAC Breda, een club uit de Keuken Kampioen Divisie (Nederlandse Tweede Klasse). Daar maakte hij op 30 oktober 2021 zijn debuut tegen TOP Oss (1-3 zege), Banzuzi was toen amper zestien jaar oud. Afgelopen seizoen was hij titularis bij NAC Breda en nam hij met zijn club deel aan de eindronde voor promotie naar de Eredivisie. Helaas zonder succes.

Banzuzi OH Leuven

Banzuzi wordt gezien als een groot talent en stond in de belangstelling van meerdere clubs. Zowel teams uit de Eredivisie als ploegen uit het buitenland. Niet enkel OH Leuven, maar ook Anderlecht toonde bijvoorbeeld interesse in de 18-jarige middenvelder. Het was uiteindelijk OHL die hem kon overtuigen, zij betaalden 1,2 miljoen euro voor hem. Banzuzi tekent bij Leuven een contract tot 30 juni 2026. In de oefenwedstrijd tegen SK Beveren scoorde hij meteen twee keer. Een toekomstige revelatie in de Jupiler Pro League!

Banzuzi Nederlands jeugdinternational

Ezechiel Banzuzi is ook een Nederlands jeugdinternational. De middenvelder speelde negen wedstrijden voor de U17 en scoorde daarin twee keer. Zijn laatste optredens waren voor de Nederlandse U18, waar hij de sterren van het dak speelde. In vijf interlands scoorde hij maar liefst zeven doelpunten. Zo maakte hij bijvoorbeeld vier goals in de 1-5 zege tegen Saudi-Arabië, toen hij als linksbuiten werd geposteerd. Een naam om te onthouden!

Enkele goals van Banzuzi voor NAC Breda:

Ook interessant