Dit zijn de grootste stadions van België die de Pro League moet missen

Momenteel zijn er in België een 66 tal voetbalstadions met een capaciteit van meer dan 4000 plaatsen. In theorie genoeg om in tweede klasse te mogen aantreden. De grootste stadions zijn vaak de thuishaven van een eerste klasse club, al zijn er toch ook een paar uitzonderingen. Wij maakten daarom een lijstje van de grootste stadions van België die momenteel niet in de Jupiler Pro League te zien zijn.

Herman Vanderpoortenstadion - Lierse Kempenzonen

Het Herman Vanderpoortenstadion, beter bekend als het Lisp, was jarenlang de thuishaven van Koninklijke Lierse Sportkring. Sinds het faillissement speelt Lierse Kempenzonen hier haar thuiswedstrijden, samen met de Young Reds van Antwerp FC. Het stadion heeft een capaciteit van maar liefst 13.539 plaatsen.

Herman Vanderpoortenstadion - Lierse Kempenzonen

Olympisch Stadion - Beerschot Voetbalclub Antwerpen    

Het stadion heeft zijn naam te danken aan de verbouwing van het Beerschotstadion in 1920 ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen. Het is al jarenlang het thuisstadion van voetbalploeg Beerschot. In de volksmond spreekt men ook van ‘t Kiel, goed voor 12.771 zitplaatsen. 

Olympisch Stadion - Beerschot Voetbalclub Antwerpen

Stade Communal du Tivoli - RAAL La Louvière    

Het Stade Communal du Tivoli is een sportstadion gelegen in La Louvière met 12.500 plaatsen. Verschillende clubs uit de streek spelen hier, maar RAAL La Louvière is ongetwijfeld de bekendste club. 

Stade Communal du Tivoli - RAAL La Louvière

Elindus Arena - SV Zulte Waregem

De Elindus Arena van SV Zulte Waregem is vooral bekend onder de bijnamen Aan de Gaverbeek en het Regenboogstadion. Die laatste opvallende naam kwam er nadat in 1957 het WK wielrennen aankwam in het stadion. Rik Van Steenbergen verlengde toen zijn titel. De capaciteit bedraagt 12.414 plaatsen.

Elindus Arena - SV Zulte Waregem

Daknamstadion - KSC Lokeren-Temse

Het Daknamstadion leent zijn naam aan de Lokerse deelgemeente waarin het stadion zich bevindt. Sinds de fusie tussen Koninklijke Racing Club Lokeren en Standaard FC Lokeren in 1970 speelt Sporting Lokeren hier haar thuiswedstrijden. Na het faillissement van de club is het officieel de thuishaven van KSC Lokeren-Temse, dat dit seizoen promoveert naar de Challenger Pro League. In 2014 werd het stadion uitgebreid naar 12.136 plaatsen.

Daknamstadion - KSC Lokeren-Temse

Of we één van deze clubs terug gaan zien in de Jupiler Pro League seizoen 2024-2025 lees je in onze updates van de Relegation Play-offs.