Wie is de knappe Justine Vanhaevermaet van de Red Flames?

De eerste wedstrijd van de Red Flames op het EK in Engeland eindigde op een 1-1 gelijkspel tegen IJsland. Het was een nerveuze start voor de Belgen en in de eerste helft kwamen ze nog goed weg. Een strafschop voor de IJslanders werd gepakt door Nicky Evrard. Op slag van rust hadden de Flames een goede mogelijkheid om de score te openen, maar Elene Dhont kreeg haar schot net niet tussen de palen. Een nerveuze start van de tweede helft zorgde er al snel voor dat IJsland op voorsprong kwam, maar de Belgen hadden een goede reactie en versierden even later een strafschop die omgezet werd door Justine Vanhaevermaet. Daarna hadden beide ploegen enkele goede kansen, waaronder Tessa Wullaert, maar het bleef 1-1.

Justine Vanhaevermaet

Justine Vanhaevermaet was heel blij na haar doelpunt op het EK en dat gaf haar vertrouwen, maar het mocht niet baten... De Red Flames stootten door naar de kwartfinale, maar daar eindigde het voor hen. Ze verloren met 1-0 van Zweden na een doelpunt in de 92ste minuut. Aan inzet was er alvast geen gebrek bij de Flames en Vanhaevermaet. Tessa Wullaert was ook teleurgesteld dat er geen Rode Duivels kwamen opdagen, zo gaf ze aan in een tweet. De 30-jarige middenvelder speelt bij het Engelse Reading in de FA Women's Super League. Vanhaevermaet speelde in België nog bij WB Sinaai Girls, Anderlecht en Lierse. Ze werd één keer landskampioen en won vijf keer de Beker van België. Ze heeft een relatie met Thomas De Jonghe, fysiotherapist bij Club Brugge. Voetbalflitsen zette haar knapste foto's op een rijtje: