Alles over Anderlecht: Nieuws, geruchten, interviews en meer

Ben jij een echte Anderlecht-supporter? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ambitie genoeg! Frank Arnesen waarschuwt Ivan Leko nu al met sms: "Vanaf nu krijg je het moeilijk."

Frank Arnesen werkte enkele jaren geleden nog samen met Ivan Leko, bij PAOK Saloniki. De Kroaat was op dat moment T2 bij de Grieken, waar Arnesen technisch directeur was. Dat Arnesen ambitieus is, weet Leko ondertussen ook al.

Arnesen gelooft nog volop in de titel, dat is duidelijk:

''Toen Anderlecht mijn aanstelling aankondigde, stuurde Ivan me een sms. 'Vanaf nu krijg je het moeilijk', antwoordde ik. Racing Genk en Club Brugge zijn de favorieten voor de titel, wij moeten eerst de kloof verkleinen. In de play-offs kan vervolgens alles."

"Ivan was de assistent van Igor Tudor bij PAOK, waar ik toen technisch directeur was. Een amicale man, die sociaal sterk is. Hij wilde weliswaar hoofdcoach zijn, maar hij kende zijn plek als T2 - hij drong zich niet op'."

Lees ook:

Vranjes stuurt dick pic, bedreigt zangeres met de dood, en is spilfiguur in Bosnisch schandaal van de eeuw

Ognjen Vranjes staat - alweer - in het oog van de storm in Bosnië. Het gaat zelfs zo ver dat de Bosnische media deze situatie afspiegelen als 'Het schandaal van de eeuw.' Vranjes was zéér geïnteresseerd in de vrouw van zijn voormalig ploegmaakt Dusko Tosic, Jelena Karleusa.

Vranjes ging bijzonder ver volgens Karleusa, die haar frustraties en angst blootlegde op haar Facebookpagina, waar ze een 'dick pic' postte die Vranjes haar had gestuurd. Ook zegt ze met de dood te zijn bedreigd door de verdediger van RSC Anderlecht. 

Vranjes stuurde haar onderstaande foto om haar te laten weten dat hij haar miste:

Jelena Karleusa onthulde zelfs haar Bosnisch telefoonnummer om aan te tonen wat Vranjes haar allemaal stuurde. Hij zou haar voor de rechtbank slepen.

Lees ook:
Dennis Praet noemt zijn top drie voor de Gouden Schoen en negeert één favoriet compleet

Woensdagavond is het eindelijk zover. Dan komen we te weten wie de opvolger van Ruud Vormer wordt als Gouden Schoen. Dennis Praet won de prestigieuze prijs in 2014 en heeft ook nu zo zijn favorieten.

Over de favorieten van deze editie heeft Dennis Praet het volgende te zeggen:

"Hans Vanaken. Die is opnieuw op een heel hoog niveau aan het  spelen. Hans verdient het echt - en al zeker omdat hij er al zo vaak zo dichtbij is geweest. Hij is enorm constant. En zijn statistieken blijven vooruitgaan. Ik ben ook wel fan van Leandro Trossard, met wie ik samen op de topsportschool heb gezeten. Alleen jammer dat hij iets te vaak geblesseerd is geweest. Hans op één en Leandro op twee: dat zou mooi zijn. Sander Berge vind ik trouwens ook een hele goeie. Heel Genk is goed bezig, ook met dank aan Philippe Clement. Ik herinner me dat hij ooit eens interim-coach was toen we met Anderlecht tegen Club Brugge speelden. We wonnen met 6-1. 'Oei, dat wordt geen goede trainer', dacht ik toen. Bij deze: sorry Philippe. Je hebt mijn ongelijk bewezen."

Van Pozuelo heeft Dennis duidelijk nog niet gehoord ;).

Lees ook:
Straf... Dennis Praet onthult: "Ik was absoluut niet verbaasd over voetbalschandaal in België."

Dennis Praet meestal met de voeten, maar deze keer deed hij dat ook met HLN. In een interview deed hij een opvallende uitspraak over operatie Propere Handen.

Dennis liet zich het volgende ontvallen:

"Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd was.  Als voetballer hoor je veel verhalen: 'Die bestuurder pakt geld op transfers', 'Die makelaar houdt zich bezig met louche zaakjes', dat soort zaken. En eerlijk: ik denk dat die verhalen meer aanwezig zijn in België dan in andere competities. Het was duidelijk dat er iets te gebeuren stond. En ik vind het een goede zaak dat de bom is gebarsten. Nu kan de boel opgekuist worden. Ik vind het hele systeem van clubs die percentages betalen aan makelaars verkeerd. Dat werkt gemarchandeer en bedrog in de hand. Het is een vieze wereld - eigen aan een omgeving waar zoveel geld in omgaat. Maar het is jammer dat zulke louche zaken de bovenhand nemen op waar voetbal echt om draait. Ik hoop dat de makelaars en clubleiders nu misschien meer schrik zullen hebben om de boel te belazeren."

Lees ook:
Kara Mbodj verrast iedereen na terugkeer: "Ik heb kwaliteiten om in Premier League te spelen."

Kara Mbodj was jarenlang de leider in de verdediging van Anderlecht. Blessureleed hield hem vaak terug, en dat is volgens hem dan ook de reden dat hij niet hogerop speelt.

In HLN toont Kara alvast geen gebrek aan ambitie, ondanks zijn zwakke periode bij Nantes:

"Ik ben een leider. Neem nu de jeugd hier: ze zijn allemaal talentvol, maar dat is niet voldoende. Je moet hen ook omkaderen met ervaring. Wel, ik kan helpen. Ik zal hen leren omgaan met de verwachtingen die bij de grootste club van België horen. Ik heb recht van spreken: ik heb titels gepakt en in de Champions League gespeeld."

Over zijn Premier League-ambities zegt Kara het volgende:

"Ik droom er niet meer van. Nochtans had ik de kwaliteiten, er was belangstelling - van onder meer Leicester City -, alleen gebeurde het niet. Jullie weten waarom - de knie werkte tegen."

Lees ook:
Anderlecht-speler niet meer opgeroepen voor nationale ploeg wegens fascistisch gedrag

Het is niet de eerste keer dat er commotie ontstaat rond Ognjen Vranjes, verdediger van RSC Anderlecht. Hij plaatste niet alleen een wansmakelijke Instagram-post, hij heeft ook fascistische tattoos op zijn lichaam. Dat blijft echter niet zonder gevolgen bij het Bosnisch nationaal elftal.

Volgens Radio Sarajevo zou Vranjes niet langer international zijn wegens 'het beledigen van fans en het steunen van hooliganisme". Daarnaast zou hij deze week ook een beledigend lied uit eigen land gedeeld hebben op sociale media. Once a bad boy, always a bad boy.

 Bij Unibet kun je nu genieten van een 200% stortingsbonus. Ontdek het HIER!

Kassa kassa! Anderlecht krijgt straks nog 20% op de miljoenenverkoop van mislukt toptalent

In de zomer van 2016 werd hij bij Anderlecht binnengehaald als een enorm talent, dat ze traag gingen brengen: Idrissa Doumbia. Een uitleenbeurt aan Zulte Waregem toonde dat hij dat talent inderdaad bezat, maar paars-wit besloot hem in de zomer toch te verpatsen naar Rusland. Of dat een goede zet was, moet nog blijken.

Idrissa Doumbia presteert uitstekend voor Akhmat Grozny. De Ivoriaan is nog altijd maar 20 jaar, en dat zorgt uiteraard voor veel buitenlandse interesse. Vooral Sporting Lissabon lonkt nadrukkelijk naar zijn diensten en lijkt de verdedigende middenvelder binnen te halen. Dat heeft ook gevolgen voor Anderlecht; de Brusselaars krijgen nog 20% op zijn doorverkoop. Aangezien er wordt gepraat over bedragen tussen de 2,5 en 4 miljoen euro levert hij paars-wit dus nog een stevige stijver op. Of zijn verkoop echt een goede zaak was, zullen we pas binnen enkele jaren weten.

Lees ook:
Saelemaekers en Cobbaut zijn duidelijk: "Liever scoren tegen Standard of Club Brugge? Standard."

Rivaliteiten in het voetbal, het is onoverkomelijk. Tegelijk maakt het de sport ook zo mooi. Op stage bij Anderlecht kregen Cobbaut en Saelemaekers enkele dilemma's voorgeschoteld, waaronder eentje over de rivaliteit met Standard en Club Brugge.

Saelemaekers en Cobbaut waren beide resoluut in hun antwoord; Standard is zonder twijfel de grootste rivaal voor hen.

Lees ook:
WTF?! Andy Najar's Instagram wordt gehackt en staat vol met naakte mannen

Andy Najar is bijzonder populair op social media. Zijn Instagrampagina heeft meer dan 46 000 volgers. Dat trekt misschien duistere zielen aan, want het is wel duidelijk dat Andy Najar's pagina gehackt is. Of heeft hij zich plots bekeerd tot het ander geslacht?

Voor de snoodaards onder jullie die de volledige inhoud willen zien, klik hier.

Lees ook:
Verrassing van de maand? 'Anderlecht wil proberen Pozuelo weg te halen bij KRC Genk'

Anderlecht is al maanden op zoek naar zichzelf. Het oude 'Anderlecht-DNA' is niet meer en dus willen ze er alles aan doen om weer spelers aan te trekken met enige flair. Zo komen de Brusselaars automatisch uit bij Pozuelo...

Sport/Voetbalmagazine meldt dat Anderlecht dan toch Pozuelo zou willen aantrekken om de leemte op het vlak van creativiteit eindelijk in te vullen. De Spanjaard past uiteraard perfect in dat profiel, en heeft bovendien een opstapclausule van 8 miljoen euro in zijn contract staan, waardoor KRC Genk machteloos lijkt te zijn. Wat Anderlecht nu nog rest? Pozuelo overtuigen dat de stap richting Anderlecht er een vooruit is, wat geen gemakkelijke opdracht is.

Lees ook:
Wie kent hem nog? Speler op het veld in Brugge met tattoo van aartsrivaal Anderlecht

Leicester City maakte in 2016 haar Champions League-debuut tegen Club Brugge. Voor Marcin Wasilewski was dat een beladen wedstrijd. De Pool speelde in het verleden namelijk zes jaar voor aartsrivaal Anderlecht. Dat de verdediger het in Brussel goed naar zijn zin had blijkt wel uit een levensgrote tattoo die hij van RSCA op zijn rechterkuit heeft laten vereeuwigen. Op deze manier waren de paars-witten toch nog een beetje aanwezig op het kampioenenbal, al hadden de fans van Club dat liever niet gezien.

Lees ook:
LOL! Jelle Van Damme is de lolbroek van Antwerp en jaagt Refaelov de stuipen op het lijf (VIDEO)

Jelle Van Damme is waarschijnlijk een van de meest kleurrijke figuren in de kleedkamer van Antwerp. Niet enkel door zijn talrijke tattoo's, maar ook door zijn karakter.  Deze keer deed hij Refaelov schrikken in zijn eigen hotelkamer. Wat een deugniet, die Jelle.

Lees ook:
Prachtig! Anderlecht-jonkies tonen pianokunsten en geven fans ongetwijfeld kippenvel (VIDEO)

Niet alle voetballers doden hun vrije tijd door uren Fortnite of FIFA 19 te spelen. Kijk maar naar deze twee Anderlecht-jonkies. Bornauw en Delcroix tonen dat ze niet enkel over goede voeten beschikken, maar ook aardig met de vingers overweg kunnen. Wat een knappe versie van Adele!

Lees ook:
LOL! Mitrovic reageert op deze geniale wijze op boze fan die bijna 1000 euro misliep na penaltymisser

Dat Aleksandar Mitrovic absoluut niet op z'n mondje gevallen is, wisten we al uit z'n Anderlecht-periode.  Zondagavond brak Mitrovic' penaltymisser Fulham zuur op, want het werd uit de FA Cup geknikkerd door Oldham Athletic. Een fan die geld had ingezet, was daar helemaal niet tevreden mee...

Lees ook:
Pär Zetterberg twijfelt geen seconde: "Zij twee zouden niet misstaan bij Anderlecht."

Pär Zetterberg had in HLN een uitgebreid interview over het heden en zijn verleden bij Anderlecht. Daarin ging het onder andere over de Gouden Schoen, en Pär heeft twee duidelijke favorieten...

Op de vraag 'Komt iemand van Anderlecht in aanmerking voor de Gouden Schoen' antwoordde de Zweed als volgt:

"Eerlijk: neen. En dat zou niet mogen. Ik heb in mijn tijd nooit anders geweten dan dat Anderlecht meerdere kandidaten leverde voor de Gouden Schoen. En vaak won er nog iemand van ons ook. We gaan er alles aan doen om dat weer te doen veranderen."

Hij ziet ook twee favorieten voor de prijs: "Hans Vanaken en Alejandro Pozuelo staken er voor mij bovenuit. Ze zijn technisch allebei heel sterk, maar ze zijn ook heel bepalend voor hun ploeg. Zij zouden niet misstaan bij Anderlecht."

Lees ook:
Alleen maar wonderkids! Belgische jeugdopleiding behoort tot één van de beste ter wereld

Dit zouden de beste voetbalacademies ter wereld zijn. Niet alleen AC Milan, Ajax Amsterdam, Sporting Lissabon, Oympique Lyon of FC Barcelona staan in het lijstje, ook RSC Anderlecht zou één van de beste jeugdopleidingen ter wereld hebben.

Jan Boskamp walgt van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke: "Hij is geil op zichzelf"

Dat Jan Boskamp geen fan is van Marc Coucke wisten we al langer, maar nu doet de Nederlandse analist er nog een schepje bovenop. "Ik vind dat we die voorzitter die tijdens de rust blijkbaar in de kleedkamer komt 'Trainer van het Jaar' moeten maken. Coucke is geil op zichzelf, het is niet normaal", aldus Boskamp in Het Laatste Nieuws.

Pijnlijk voor Anderlecht: Stanciu kan droomtransfer maken en zijn club miljoenen opleveren

Eén van de grootste floptransfers van de afgelopen jaren bij RSC Anderlecht is die van Nicolae Stanciu. Paars-wit betaalde ooit tien miljoen euro voor de Roemeense spelmaker, maar kon er geen potten breken. Hij werd dan ook verkocht voor 4,5 miljoen euro aan Sparta Praag.

Daar kon hij het verrassend wel maken. Hij speelt er zo goed dat hij er in de belangstelling staat van Celta de Vigo en Borussia Mönchengladbach. Er wordt gesproken over 10 miljoen euro. Uitstekend nieuws voor Sparta Praag, maar des te pijnlijker voor paars-wit...

WTF! Huurt Anderlecht binnenkort weer lifecoach in? "Huur mij in, niet Cocu voor 4 miljoen."

John Troost, wie kent hem nog? De extravagante Nederlander werd in het verleden al meermaals ingehuurd door Anderlecht om de kleedkamer wat op orde te stellen. De lifecoach houdt er vreemde technieken op na, zoals zingen in de kleedkamer. Keert hij binnenkort terug? Als het aan hem ligt alvast wel.

John Troost solliciteerde open op de Instagramfoto van Michael Verschueren:

Lees ook:
DAMN! Aad De Mos haalt zwaar uit: "Tijd voor Coucke om zich terug te trekken in restaurant in Durbuy."

Aad De Mos is nog niet gestorven van zijn eerste opvallende uitspraak. Ook nu houdt hij in HLN allerminst een blad voor de mond omtrent de situatie in Anderlecht.

Aad De Mos liet zich het volgende ontvallen:

"Ze moeten naar meneer Coucke wijzen en de entourage die hij meebracht uit Oostende. De polonaise dansen en de microfoon nemen en een liedje zingen is nog wat anders dan het grote Anderlecht runnen. Ongelooflijk hoe deze selectie op de been is gebracht. Gelukkig hebben we met de media en de analisten genoeg druk kunnen zetten op Coucke en heeft-ie het begrepen om het voetbal over te laten aan mensen die aan de top gewerkt hebben."

Aad ging zelfs nog verder: "Marc Coucke zal ongetwijfeld een zeer goede zakenman zijn, maar nu is het tijd voor hem om zich terug te trekken in zijn restaurantje in Durbuy, met een lekker rood wijntje, en Arnesen en de nieuwe trainer te laten werken."

Lees ook:
Zweedse Anderlecht-fan reist 1700km voor match tegen W-B en doet oproep aan Marc Coucke

Deze Zweed is een grote fan van RSC Anderlecht en zal donderdag in het Constant Vanden Stockstadion aanwezig zijn om er de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te bekijken. Daarvoor legde hij 1700 km af. Hij doet dan ook een oproep aan Marc Coucke en de ganse ploeg om hun truitje nat te maken... 

ALLEMAAL PARELS! Eén van deze 11 goals wordt verkozen tot het doelpunt van het jaar in de JPL

Binnenkort is er weer een nieuwe editie van de Gouden Schoen. Zoals elk jaar wordt ook nu weer het mooiste doelpunt van het jaar gekozen. Dit zijn de elf kandidaten, gekozen door Het Laatste Nieuws.

1. Junior Edmilson tijdens Standard – Sporting Charleroi (30/03/2018)

Junior Edmilson schittert andermaal in PO1 en scoort opnieuw een pracht van een goal. Hij komt eerst naar binnen en haalt dan verwoestend uit met zijn rechter. 

2. Abdoulay Diaby tijdens Club Brugge – Standard (22/04/2018)

Abdoulay Diaby passeert Guillermo Ochoa met een geweldige boogbal. Eén van de zovele doelpunten in deze spectaculaire wedstrijd uit PO1. 

3. Guus Hupperts tijdens Antwerp – Lokeren (23/04/2018)

Wat een schot van Hupperts, die de bal in de verste winkelhaak jaagt. 

4. Ruslan Malinovskyi tijdens KRC Genk – STVV (05/08/2018)

Ruslan Malinovskyi maakte dit jaar heel wat prachtige doelpunten, maar zijn moeiste was toch die tegen aartsrivaal STVV. Zijn vrije trap vliegt met een snelheid van 111 km/u tegen de touwen. WOW!

5. Hicham Faik tijdens Zulte Waregem – Eupen (11/08/2018)

Hicham Faik was één van de revelaties in het begin van dit seizoen. De Nederlandse middenvelder scoorde onder meer een heerlijke stifter in de ruime zege tegen Eupen.

6. Hans Vanaken tijdens Club Brugge – Anderlecht (26/08/2018)

Iedereen herinnert zich dit doelpunt wel nog. Vanaken scoort na een geweldige een-tweetje met Ruud Vormer. Bovendien de winning goal tegen aartsrivaal Anderlecht. 

7. Leandro Trossard tijdens Cercle Brugge – KRC Genk (23/09/2018)

Leandro Trossard scoorde die avond een hattrick en het waren allemaal prachtige doelpunten. Zijn mooiste was toch wel toen hij naar binnen kwam en de bal in de verste winkelhaak jaagt.

8. Ivan Santini tijdens Anderlecht – Standard (23/09/2018)

Ivan Santini is de topschutter bij Anderlecht en dat bewees hij toen andermaal. Hij controleert de bal eerst op zijn borst en scoort dan een heerlijke volley. 

9. Nana Ampomah tijdens Moeskroen – Waasland-Beveren (29/09/2018)

De beste speler bij Waasland-Beveren met een patent op mooie doelpunten. Hij scoort een lob vanop zo'n 40 meter. Moeskroen-doelman Butez was kansloos.

10. Pieter Gerkens tijdens Cercle Brugge – Anderlecht (16/12/2018)

Een doelpunt die nog niet zolang geleden werd gemaakt. Anderlecht verloor dan wel in Jan Breydel, de goal van Gerkens mocht gezien worden. Aan de tweede paal schiet hij een volley over Paul Nardi binnen. 

11 Siebe Schrijvers tijdens Club Brugge - Antwerp (23/12/2018)

Siebe Schrijvers scoorde afgelopen zondag tegen Antwerp én hoe. Op een assist van Wesley trapt hij de bal in één keer over Sinan Bolat. Wat een goal. 

Te halen voor Anderlecht? Deze acht Rode Duivels zijn op zoek naar een nieuwe club

Anderlecht wil komende transferperiode flink investeren om alsnog mee te kunnen spelen voor de titel. Voetbaljournalist Maarten Breckx komt op Twitter met een lijstje van topnamen (in dit geval van Belgen) die mogelijks op zoek zijn naar een nieuwe club.

Laszlo Bölöni maakt alle Anderlecht-fans woest met wansmakelijke uitspraken over Wasilewski

Laszlo Bölöni was in het verleden nog coach van Standard Luik en was getuige van de horrortackle van Axel Witsel op Marcin Wasilewski. De Roemeense coach blikt terug op dat moment en geeft zijn mening over Wasilewski. Hij is van mening dat de Pool de trap verdiende.

"Als er één speler was die een schop verdiende, was het Wasilewski. Hij tackelde iedereen, hij ging over lijken. En bovendien speelde hij bij Anderlecht. Hij dacht dat hij zich alles kon permitteren. Hij heeft een profiel dat ik haat. Als ik een speler van de tegenstander haat, is het omdat hij mij op de zenuwen werkt met zijn kwaliteiten. Al was het bij hem ook omdat hij agressief was.", aldus Bölöni bij Sport/Footmagazine.

Als Anderlecht zijn beste spelers niet had verkocht, stond dit elftal aan de aftrap tegen Moeskroen

Wat als Anderlecht zijn beste spelers niet had verkocht? Dit elftal zou dan aan de aftrap komen tegen Moeskroen... 

Over en uit bij Anderlecht: dit wordt de nieuwe Belgische club van Ryota Morioka

Ryota Morioka zit op een zijspoor bij Anderlecht. De kans is dan ook groot dat hij komende transferperiode vertrekt. Hoofdkandidaat is STVV, wiens eigenaar eveneens een Japanner is. De onderhandelingen zouden reeds ver gevorderd zijn. Of het om een definitieve transfer of een uitleenbeurt gaat is nog niet geweten. Ook Waasland-Beveren zou geïnteresseerd zijn om de creatieve middenvelder terug te halen.

Roberto Martinez verdedigt Vanhaezebrouck na ontslag: "Eén van de veeleisendste clubs"

Er is veel te doen rond het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Velen vinden het de fout van het bestuur om hem aan de deur te zetten, omdat er gewoon te weinig kwaliteit zit bij Anderlecht. Uit diverse hoeken komen dan ook steunbetuigingen en lofredes voor de West-Vlaming.

Ook Roberto Martinez verdedigt Vanhaezebrouck, om te beginnen met de jeugd die hij geleidelijk aan bracht: "Hoe vaak hoor je in België niet klagen dat jonge spelers te weinig kansen krijgen? Wel, Hein deed er wat aan, bij één van de veeleisendste clubs. Dat verdient steun, want hij wint niet vaak meer en voor een winnaar als hij is dat zwaar. Maar Anderlecht zal hier op termijn de vruchten van plukken'', aldus Martinez bij Humo.

Lees ook:
De kans is groot dat Hein Vanhaezebrouck binnenkort in deze competitie aan de slag gaat

Hein Vanhaezebrouck is ontslagen als coach van RSC Anderlecht. Zijn passage bij paars-wit mag dan wel niet geslaagd zijn, dat neemt niet weg dat hij in het verleden grootste dingen presteerde met KV Kortrijk en KAA Gent.

De kans is dan ook groot dat Vanhaezebrouck al verschillende aanbiedingen van nieuwe clubs op zak heeft. Volgens Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, doet de West-Vlaming er goed aan om naar het buitenland te verkassen: "Misschien is het voor hem nu best even te ontsnappen aan de Belgische competitie en eens andere lucht op te snuiven. In Nederland bijvoorbeeld. De aanbiedingen zullen wel snel volgen". Is de Eredivise dé ideale competitie voor Vanhaezebrouck?

Lees ook:
Eerste transfer een feit? Voormalig basispion vloog door HVH naar de B-kern, maar is nu op de weg terug

Ivan Obradovic werd in de zomer van 2015 door Anderlecht weggeplukt bij KV Mechelen, maar een echt succesverhaal werd dat niet. Vooralsnog, want misschien krijgt hij nu nog zijn kans.

Ivan Obradovic mocht afgelopen zomer, door het aantrekken van Elias Cobbaut, vertrekken bij Anderlecht. Hij verdient er echter goed z'n boterham en zag een vertrek niet zitten. Hein Vanhaezebrouck stuurde de Serviër prompt naar de B-kern, waar hij nu al enkele maanden vertoeft. De linksachter speelde nog geen seconde dit seizoen, maar de kans lijkt zeer groot dat er daar onder de nieuwe coach wel verandering in zal komen. Aan Obradovic om zijn transfersom van 2.5 miljoen euro eindelijk waar te maken.

Lees ook:
Dit zijn de grootste kandidaten om HVH op te volgen bij Anderlecht (waaronder enkele verrassingen!)

Wie wordt de opvolger van Hein Vanhaezebrouck? Die vraag zullen we in de komende weken ongetwijfeld nog talloze keren stellen. Tenzij Anderlecht snel de knoop doorhakt uiteraard. Hieronder vind je alvast de belangrijkste kandidaten.

Allereerst is er John van den Brom. De Nederlander heeft een aflopend contract bij AZ Alkmaar en zou openstaan voor een terugkeer naar de Brusselaars. Ondanks zijn vorige successen in Brussel, lijkt hij niet de voorkeur te krijgen.

De meest gegeerde coach is Peter Bosz. Hij deed het enkele jaren geleden erg goed met Ajax, waar hij puik voetbal bracht en zelfs de Europa Leaguefinale haalde. Ook Bayer Leverkusen is geïnteresseerd en het is dus maar de vraag in hoeverre Anderlecht daar tegen op kan.

Ook Franky Vercauteren boekte in het verleden al meerdere successen bij paars-wit en zit zonder job, waardoor hij zeker op de shortlist staat. Ten slotte is ook die andere voormalige Ajax-trainer - Frank de Boer - een kandidaat om Hein op te volgen.

Lees ook:
Club-fans halen filmpje opnieuw boven na ontslag Vanhaezebrouck: "Waving like the purple Hein"

Het grote thema van afgelopen weekend was uiteraard het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Iedereen heeft zo zijn mening, ook de Club Brugge-fans...

Op social media deed onderstaand filmpje weer volop de ronde:

Lees ook:
Anderlecht-fans zullen deze uitspraak van Gilles De Bilde over zijn favoriete club niet graag horen

Gilles De Bilde is een populair man bij de Anderlecht-fans. De vraag is nog maar hoelang dit duurt. De ex-Anderlecht-speler heeft zich namelijk erg kritisch opgesteld tegenover zijn voormalige werkgever.

"De kwaliteit van de spelerskern is gewoon niet hoog genoeg. Dat is deels Hein zijn fout, hij is de eindverantwoordelijke, maar deels werd hij niet gediend door de spelers die hij ter beschikking had en de mislukte transfers van deze zomer. Je zit met een selectie zonder vertrouwen en zonder karakter. De kern is uitgeblust. Het is haast een onmogelijke taak om met deze jongens nog iets goed te verwezenlijken", aldus De Bilde bij VTM. 

Lees ook:
STRAF! Anderlecht-flop werd aangeboden bij Club Brugge, maar zij vonden zelfs 1.5 miljoen te duur

Er kwam de laatste maanden al heel wat kritiek op het transferbeleid van Anderlecht. Vooral miljoenentransfer Bubacarr Sanneh presteert beneden alle verwachtingen. Of niet? Want Club Brugge wilde geen grof geld betalen voor de Gambiaan.

Gilles De Bilde deed een opvallend boekje open over de transfer van Bubacarr Sanneh:

"Sanneh is bij Club Brugge aangeboden en die hebben afgehaakt omdat ze zelfs 1,5 miljoen euro te duur vonden voor hem. En dan gaat Anderlecht hem kopen voor 8 miljoen..."

Eerder werd de verdediger ook al aangeboden bij KV Kortrijk en KRC Genk, maar die vlieger ging uiteindelijk niet op.

Lees ook:
Van kwaad naar erger: is Anderlecht zijn goudhaantje voor de rest van het seizoen kwijt?

Anderlecht zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Al heel het seizoen wordt paars-wit geteisterd door een vlaag van blessures, en daar komt nu mogelijk nog iemand bij.

Sambi Lokonga is de laatste weken één van de lichtpunten bij de Brusselaars, en bovendien bijzonder geliefd bij de supporters. Afgelopen weekend moest hij echter geblesseerd naar de kant. Het Nieuwsblad gaf te kennen dat het wel eens erger zou kunnen zijn dan gedacht.

Lokonga blesseerde zich aan de knie en vandaag wordt nog beslist of een eventuele operatie al dan niet nodig is. Is dat het geval, dan is Anderlecht zijn goudhaantje waarschijnlijk kwijt voor de rest van het seizoen, wat een drama zou zijn voor de youngster. De fans van Anderlecht houden ondertussen hun adem in.

Lees ook:
HUH? Romelu Lukaku heeft zelfs in de keuken geen controle meer (VIDEO)

Romelu Lukaku is de laatste maanden echt het middelpunt van de spot geworden in Engeland. Ook nu weer werd volgend filmpje massaal geliket en geretweet op social media.

Lees ook:
HUH? Aandachtige voetbalfan denkt te weten waarom Hein Vanhaezebrouck echt werd ontslagen

Hein Vanhaezebrouck zit vanaf vandaag zonder job. De reden? Slecht voetbal en slechte resultaten. Een aandachtige fan denkt nochtans de echte reden te kennen voor zijn ontslag...

Lees ook:
Zou hij het wel erg vinden? Zoveel bedraagt de ontslagvergoeding van Hein Vanhaezebrouck

De voetbalwereld was zondagavond toch even in shock na het horen van het volgende nieuws: Hein Vanhaezebrouck is niet langer trainer van Anderlecht. Wie had dat gedacht in augustus... Hein zal alleszins niet in armoede door het leven moeten gaan nu hij werkloos is.

Na het ontslag van Vanhaezebrouck is Anderlecht uiteraard verplicht om hem een ontslagvergoeding uit te betalen. En die is absoluut niet mis: Hein Vanhaezebrouck mag zich aan een bedrag van 1,5 miljoen euro verwachten. Daar kan hij al eens mee gaan eten, toch? ;)

Lees ook:
Leedvermaak? Marc Coucke lijkt op Twitter wel heel blij te zijn met het ontslag van HVH

Marc Coucke en co stuurden zondagavond Hein Vanhaezebrouck de laan uit. Dat het nog voor het einde van 2018 gebeurde, is toch ietwat verrassend. Al leek Marc Coucke achteraf toch behoorlijk tevreden met zijn beslissing...

Lees ook:
Anderlecht-fans hebben het volledig gehad na ontslag van Hein: "Nu 2/3e van de spelers nog."

Het doek is gisteren dan toch gevallen voor Hein Vanhaezebrouck; vanaf vandaag is hij niet langer trainer van Anderlecht. Het bestuur kon niet langer leven met de prestaties en resultaten onder zijn bewind, en stuurde hem de laan uit. De supporters van Anderlecht zijn woedend.

Lees ook:
Ken jij hem nog? Anderlecht-flop scoort winning goal op FENOMENALE wijze (VIDEO)

Luka Milivojevic speelde enkele seizoenen geleden nog voor RSC Anderlecht, maar kon het daar niet waarmaken. Nu doet hij dat wel bij Crystal Palace. Zaterdagavond scoorde hij de winning goal tegen Leicester City. De middenvelder is er trouwens ook kapitein... 

Beter wordt het niet: Zo kun je Cercle Brugge-Anderlecht optimaal beleven!

Ben jij een grote fan van Cercle Brugge of RSC Anderlecht en heb je geen abonnement bij Play Sports of Proximus? Geen probleem, want dankzij Voetbalflitsen kan je de wedstrijd LIVE bekijken zonder enige onkosten!  

- Geen trage illegale streams
- Geen pop-ups terwijl je kijkt
- Volledig legaal 
- Ondersteund door de Jupiler Pro League 
- Nederlandstalige of Engelstalige commentatoren 
- Ondersteund op smartphone, tablet, laptop en pc 
- Alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League én Proximus League 

Hoe werkt het dan precies? Het gaat om een samenwerking tussen Voetbalflitsen, partner Unibet en de Pro League.

De enige twee voorwaarden zijn: 

- Je moet minstens 18 jaar oud zijn 
- Je moet een actief account hebben alvorens je de wedstrijden kan bekijken 

Hoe kom ik in aanmerking? 

Stap 1: Maak hier een account aan op Unibet (klik op de gele “wed nu!” knop)
Stap 2: doe een storting naar keuze (TIP! €40 storten = €120 op je account)
Stap 3: je geniet vanaf nu van livestreaming van alle competitiematchen in de Jupiler Pro League. Het Unibet TV icoon is eenvoudig te herkennen en ziet u staan bij alle wedstrijden van de Jupiler Pro League.

Een laatste tip:

Er geldt tijdelijk een 200% stortingsbonus tot €80. Wat wil dit precies zeggen? Als je €40 stort, krijg je maar liefst €80 gratis en heb je dus €120 op je account! Vanzelfsprekend kan je ook een lager bedrag storten, maar vergeet niet dat je maar één kans hebt om van de eerste stortingsbonus te genieten. Wie minder dan €40 stort, misloopt dus automatisch de maximale bonus.

Bovendien geldt er een 10% winstbonus. Mooi meegenomen, toch?

Wil jij ook geld verdienen aan de JPL? Dankzij de voorspelgame Super6 van Voetbalflitsen.be kun jij aardige prijzen winnen ... en dat helemaal gratis!

Mister Michel woest op Filip Joos: "Er komt een tijd dat Anderlecht met jou lacht"

Filip Joos mocht zaterdag de hockeywedstrijd van de Belgen becommentariëren. Hij zag het voor aanvang van de wedstrijd zeker zitten: "Het wordt sowieso spannender dan Dinamo Zagreb-Anderlecht". Michel Verschueren, ex-manager van Anderlecht, voelde zich meteen aangevallen en ging in de clinch op Twitter.

Lees ook:
Komt dat wel goed? HVH wijzigt zijn elftal op 7 plekken voor wedstrijd tegen Cercle!

Anderlecht speelde afgelopen donderdag 0-0 gelijk op het veld van Dinamo Zagreb. Voor de wedstrijd van zondagmiddag tegen Cercle Brugge worden 7 wissels verwacht. Enkel Sanneh, Bornauw, Bakkali en Gerkens blijven staan.

Lees ook:
Moppentapper eersteklas: Frank Boeckx maakt een heel flauw mopje op Instagram

Frank Boeckx is een heel grappige man. Nadat hij de nul hield tegen Dinamo Zagreb, had hij een mopje in petto voor zijn vriendin Julli. "Leeg bed is oké", verwijzend naar de clean 'sheet' die hij hield ;)

Lees ook:
Gouden toekomst: dit zijn de 10 grootste Belgische talenten op Football Manager 2019

Sommigen onder jullie spelen Football Manager 2019. Ben jij van plan een team vol landgenoten op te bouwen? Dan koop je best één van deze Belgische talenten:

 • Mile Svilar (Benfica)
 • Alexis Saelemaekers (Anderlecht)
 • Thibaud Verlinden (Stoke City)
 • Xian Emmers (Cremonese)
 • Adrien Bongiovanni (Cercle Brugge)
 • Brandon Baiye (Club Brugge)
 • Jeremy Doku (RSC Anderlecht)
 • Nicolas Raskin (KAA Gent)
 • Jamie Yayi Mpie (Sampdoria)
 • Evangelos Patoulidis (Standard

Zij hebben het grootste potentieel volgens de makers van FM 2019. Waar wacht je nog op!

Lees ook:
Fel bekritiseerde Anderlecht-speler maakt zich nu ook belachelijk in de kleedkamer (VIDEO)

Ognjen Vranjes is niet meer geliefd bij de Anderlecht-fans. Enerzijds door zijn erbarmelijk niveau en anderszijds vanwege zijn karakter. De Bosnische verdediger was onlangs nog 'trots' met de vuurpijlen van AEK-fans richting die van Ajax en hij heeft ook een tattoo van een fascistische leider op zijn arm. Toch heeft Vranjes het nog naar zijn zin bij Anderlecht. Hij dolt hier in de kleedkamer...

Lees ook:
'Dikke' Frank Boeckx wordt uitgelachen op sociale media: "De feestdagen moeten nog komen"

Frank Boeckx stond donderdagavond in doel tegen Dinamo Zagreb. Het viel meteen op dat hij enkele kilootjes te veel hangen had. Twitter kon er wel omlachen... 

Lees ook:
HUH? Frank Boeckx speelt met erg opvallend rugnummer bij RSC Anderlecht

Frank Boeckx mocht donderdagavond nog eens opdragen bij RSC Anderlecht. Hij hield knap de nul tegen Dinamo Zagreb, al was dat nu ook niet zo moeilijk. Opvallend was dat de Belgische doelman met het nummer 1 op de rug speelde. Vreemd aangezien Didillon de vaste doelman van paars-wit is.

Daar is een goede reden voor: aanvankelijk wou Boeckx het nummer 23 kiezen, maar dat mocht niet van toenmalige sportief directeur Luc Devroe. Voor hem is het nummer 23 voor altijd verbonden aan François Sterchele, niet onlogisch na zijn verleden bij Club Brugge. Waarom wou Boeckx dan per se dat nummer hebben? "Ik koos dat nummer omdat Zvonko Milojevic indertijd bij Anderlecht ook dat nummer had. Dat was een eerbetoon aan een goeie keeper", klonkt het in Het Laatste Nieuws. 

Lees ook:
Waarom zou je het niet proberen? Op deze manier kun je gratis geld verdienen aan de JPL!

Dankzij de voorspelgame Super6 van Voetbalflitsen.be kun jij aardige prijzen winnen ... en dat helemaal gratis!

Wat hoef je te doen?

Voorspel elke speeldag de exacte uitslag van 6 wedstrijden uit de eerste klasse 2018/2019 en behaal punten voor goed voorspelde uitslagen en voor het goed voorspellen van winst, verlies of gelijkspel. Je kunt elke wedstrijd van een speeldag voorspellen tot vijf minuten voor aanvang.

► KLIK HIER OM MEE TE SPELEN!

Wat kun je allemaal winnen?

Heb je 6 wedstrijden helemaal goed voorspeld? Dan win je €1.500 als je een gratis account bij Unibet hebt, en €5.000 als je minimaal €10 op je Unibet-account hebt staan. Je bent niet verplicht om een Unibet-account te hebben, maar je maakt wel veel meer kans op de mooiste prijzen.

Prijzen algemeen klassement

 • De eerste prijs is €500 CASH! 
 • De tweede plaats geeft je recht op €250 op je Unibet.be-account
 • De derde in het algemeen klassement ontvangen een bonus van €100 op hun Unibet-account.
 • De vierde en vijfde in het algemeen klassement ontvangen een bonus van €50 op hun Unibet-account.
 • De vierde tot en met de tiende in het algemeen klassement ontvangen een bonus van €25 op hun Unibet-account. 

Prijzen per speeldag

 • De eerste in het speelronde klassement ontvangt een €30 bonus op hun Unibet-account. 
 • De tweede in het speelronde klassement ontvangt een €20 bonus op hun Unibet-account. 
 • De derde tot en met vijfde in het speelronde klassement ontvangt een €10 bonus op hun Unibet-account. 
 • De nummers zesde en tiende plaats in het speelronde klassement ontvangt een €5 bonus op hun Unibet-account. 

Dit zijn de wedstrijden van komende speeldag:

Wil jij de Jupiler Pro League op de voet volgen en alle matchen live bekijken? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Klik hier om er alles over te lezen!

Bovendien kun je nu genieten van een 200% stortingsbonus. Stort bijvoorbeeld €10 en krijg €20 gratis. Ontdek het HIER!

AUWTCH! Jan Jaap van der Wal lacht Anderlecht volledig uit in de Slimste Mens ter Wereld

Comedian Jan Jaap van der Wal was woensdagavond te gast in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Toen hij deelnemer Wouter Vandenhaute zag zitten, kon hij het niet laten om te lachen met Anderlecht. Vandenhaute probeerde eerder dit jaar namelijk paars-wit te kopen, maar slaagde daar dus niet in. “Wouter, de man die Anderlecht wilde kopen. Volgens mij kan je evengoed een kinderdagverblijf kopen. Dat is een stuk goedkoper.”, aldus van der Wal.

Lees ook:
Anderlecht-speler heeft het VOLLEDIG verkorven bij de fans: "Zelfs geen plek in een caféploeg"

Anderlecht heeft 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Dinamo Zagreb. Een slaapverwekkende pot voetbal waar heel wat B-spelers van paars-wit mochten starten. Het werd andermaal duidelijk dat Milic geen plek meer heeft bij dit Anderlecht...

Lees ook:
Anderlecht-fans zeggen allemaal hetzelfde over hun wedstrijd tegen Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb-Anderlecht is een slaapverwekkende partij. Dat beseffen ook de fans... 

Hoe laag kun je vallen? Anderlecht-fan gokt op nederlaag van zijn eigen ploeg

Anderlecht is al uitgeschakeld in de Europa League en speelt met en B-ploeg tegen Dinamo Zagreb. Bovendien is paars-wit allesbehalve in vorm, dus zet deze fan in op een nederlaag van zijn eigen club. Doe je dat wel?! 

Lees ook:
AFGANG! Zo goed zou Dinamo Zagreb zijn als het zijn sterspelers niet had verkocht

Dinamo Zagreb staat straks tegenover RSC Anderlecht. De Kroaten hebben een geweldige jeugdopleiding en konden heel wat toppers afvaardigen. Als Dinamo Zagreb hun beste spelers niet had verkocht, was dit de basiself tegen Anderlecht...

How about this for a #ThrowbackXI 🇭🇷

Een bericht gedeeld door Dugout (@officialdugout) op

Opstelling Anderlecht: Hein Vanhaezebrouck kiest voor B-ploeg en opvallende kapitein

Anderlecht speelt straks zijn laatste Europese partij van het seizoen. Deze spelers staan aan de aftrap. Aangezien paars-wit al uitgechakeld is, stelt Hein Vanhaezebrouck een B-elftal op. Frank Boeckx is de nieuwe kapitein.

Herken jij ze? Club Brugge-revelatie en wereldkampioen stonden ooit nog samen op het veld bij RSCA

Zowel Club Brugge als Anderlecht gaven dit seizoen al heel wat kans aan hun jeugdspelers. Bij de Bruggelingen maakten we de afgelopen weken kennis met een opkomend talent: Cyril Ngonge. Hij kreeg niet genoeg kansen bij Anderlecht, en vertrok er op 14-jarige leeftijd. Daar moest hij wel een boezemvriend achterlaten, en die kennis we precies van ergens...

Lees ook:
Aad De Mos is spijkerhard: "Saelemaekers en Bornauw? Dat zijn geen supertalenten, dat is middelmaat."

Anderlecht wordt vaak geroemd om hun talentenkweekvijver in Neerpede. Spelers als Saelemaekers en Bornauw zijn dit seizoen de weinige lichtpunten voor paars-wit, maar Aad De Mos is niet overtuigd van hun talent.

In HLN heeft Aad De Mos het over de kansen - voor de Belgische clubs - om door te stoten in de Champions League. Hij ziet echter een gebrek aan talent:

“Tenzij er een fenomeen uit de jeugd bij Club Brugge opstaat. Maar dan een echt supertalent. Geen spelers zoals Saelemaekers of Bornauw. Anderlecht vindt dat top - en voor hen ís het dat ook - maar het is middelmaat. Die spelers brengen hen niet verder. En het gedoe met Vanden Stock en Coucke nu: dat is nog maar het begin. Ajax heeft die oorlogjes al uitgevochten. Daar staan de centen nu op het veld.”

Lees ook:
Het zou niet mogen! Ook beloften van Anderlecht moeten op dramatisch veld spelen (VIDEO)

Er was afgelopen weekend enorm veel te doen om het veld van Anderlecht. Anderlecht onwaardig werd overal gezegd. En terecht ook! Maar nu blijkt dat ook de beloften het moeten doen op een bijzonder matig veld.

Kijk maar eens naar de actie vanaf 0min18sec. De veldproblemen gelden duidelijk niet enkel voor A-kern.

Lees ook:
Kunstwerkje! 10-jarige artistieke jongen bouwt Constant Vandenstockstadion volledig in Lego, prachtig!

Het Constant Vanden Stockstadion mag misschien niet het meest pittoreske stadion ter wereld zijn, daar trok de 10-jarige Joe Bryant zich absoluut niets van aan. De artistieke jongen specialiseert zich in het bouwen van Lego-stadions en leverde het volgende pareltje af. Doet 'ie goed!

De grasmat ziet er alleszins beter uit dan in het echt!

Lees ook:
Pijnlijk voor Anderlecht! Fenerbahçe-spelers moeten uit straf bus nemen in plaats van vliegtuig

Fenerbahçe is bezig aan een dramatisch seizoen in de Turkse competitie. Na 15 speeldagen staat de grootmacht ondertussen in de degradatiezone; bijzonder pijnlijk. Ook voor Anderlecht.

Fenerbahçe slaagde er dit seizoen nog maar drie keer in om te winnen, een dramatische reeks. Zondagavond speelden ze op het veld van Akhirsarspor, waar het kansloos onderuit ging met 3-0. De druppel voor de voorzitter van Fenerbahçe, die als straf prompt de vlucht cancelde en zijn spelers op de bus joeg.

Extra pijnlijk toch voor Anderlecht, dat zelf maar 1 op 6 pakte tegen de kwakkelende Turken.

Lees ook:
Hadden ze hem geen kansen moeten geven? Ex-Anderlecht-speler scoort tegen ... Spartak Trnava

Kent u Milan Corryn al? De 19-jarige Belg verliep afgelopen zomer de jeugd van RSC Anderlecht en tekende een contract bij AS Trencin uit Slowakije. Dit weekend scoorde hij er tegen Spartak Trnava, jawel, de tegenstander van paars-wit in de Europa League. Opvallend: Anderlecht kon slechts 1 op 6 halen tegen de Slowaakse middenmoter en geen enkele keer scoren. Dat lukte Milan Corryn nu wel. Hadden ze hem geen kansen moeten geven bij Anderlecht?

Anderlecht-speler vraagt om wissel, Hein Vanhaezebrouck negeert het: "Zag je dat niet?"

Een opvallend moment tijdens Anderlecht-Charleroi. Dimata vraagt al meer dan 20 minuten om een wissel omdat hij stikkapot zat, maar Hein Vanhaezebrouck laat hem staan. Als je uiteindelijk nog de late gelijkmaker slikt, dan is het niet onlogisch dat de fans kwaad zijn op hun coach... 

Lees ook:
Anderlecht-fans kraken één speler volledig af na nieuw puntenverlies: "Wat een slak"

Anderlecht heeft zonet 1-1 gelijkgespeeld tegen Charleroi. De fans waren echt niet tevreden over de prestatie van spits Ivan Santini...

Lees ook:
Anderlecht-fans zeggen allemaal hetzelfde na doelpunt Francis Amuzu

Anderlecht is zonet op voorsprong gekomen tegen Charleroi. Francis Amuzu scoorde de openingstreffer. De fans gunnen het hem van harte, want ze vonden hem de beste man op het veld! 

Lees ook:
Opstelling Anderlecht: fans zullen woedend zijn na deze beslissing van Vanhaezebrouck

Anderlecht neemt het binnen een uurtje op tegen Charleroi. Deze spelers komen aan de aftrap. De opvallendste naam is die van Morioka. Daarnaast voert Hein Vanhaezebrouck opnieuw het tweespitsensysteem in. Daar was in het verleden nog vaak kritiek over...

Hoe loopt deze wedstrijd af?

Kijk gratis naar de wedstrijd dankzij Unibet TV. Ontdek het HIER!

Anderlecht-fans worden wild: publiekslieveling geeft aftrap voor match tegen Charleroi

Anderlecht neemt het zondagavond op tegen Sporting Charleroi. De aftrap zal gegeven worden door ex-speler Enzo Scifo. De voormalige Rode Duivel speelde van 1983 tot 1987 en van 1997 tot 2000 bij paars-wit. De fans zullen hem graag zien terugkeren ;)

Dat moet veranderen: dit zijn volgens HVH de twee grootste pijnpunten van Anderlecht

RSC Anderlecht neemt het zondagavond thuis op tegen Sporting Charleroi. Paars-wit verloor twee competitiewedstrijden op rij, maar toch leeft Vanhaezebrouck met vertrouwen toe naar deze wedstrijd.

"Je moet vooral kijken naar de manier waarop er verloren werd. Zowel tegen Sint-Truiden als tegen Genk waren wij niet de mindere. Tegen STVV maakten we fouten bij de goals, tegen Genk lieten we het na om te scoren", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza. Daar merkte hij ook nog een tweede pijnpunt op: "We missen aan slag- en beslissingskracht voorin. We maken daar momenteel het verschil niet. Je kan veel balbezit hebben, maar je moet er ook iets mee doen", tot zover de Anderlecht-coach.

Onthuld: deze 12 (!) spelers mogen Anderlecht verlaten, grote kuis op komst!

Er zullen komende winter heel wat spelers komen en gaan bij RSC Anderlecht. Er is in Het Nieuwsblad een lijstje opgedoken van spelers die mogen vertrekken.

Het gaat om Ognjen Vranjes, Antonio Milic, Ivan Obradovic, Dennis Appiah, Ryota Morioka en Knowledge Musona. Zij mogen definitief vertrekken. Spelers die op een uitleenbeurt moeten hopen zijn Luka Adzic, Kristal Abazaj, Mohamed Dauda, Edo Kayembe, Hannes Delcroix en Emanuel Sowah.

Hein Vanhaezebrouck denkt aan de titel: "In België zijn de verschillen sowieso klein"

Als je momenteel het spel, maar vooral de resultaten van Anderlecht bekijkt, dan kun je jou niet voorstellen dat paars-wit dit seizoen kampioen wordt. Toch geloven ze er in Brussel nog steeds in. Nadat jongeren Sambi Lokonga en Sebastiaan Bornauw eerder al hun volste vertrouwen uitspraken, doet ook Hein Vanhaezebrouck dat nu.

"Ik ga graag mee in hun gedachtengang dat de titel nog kan. Waarom niet? Het is niet onmogelijk om met jonkies kampioen te spelen, maar dan gaan ze wel allemaal op de toppen van hun tenen moeten lopen en héél snel stappen zetten. Wij moeten gewoon proberen om in de laatste vier matchen voor Nieuwjaar zo dicht mogelijk bij leider RC Genk te blijven. In de Belgische competitie zijn de verschillen sowieso klein en de rekening wordt pas gemaakt na 30 speeldagen. Dan begint de tweede competitie", aldus Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad.

Opstelling Club: Ivan Leko timmert nieuw systeem in elkaar na afwezigheid flankspelers

Club Brugge neemt het binnen een uurtje op tegen Waasland-Beveren. Deze namen komen aan de aftrap.

Hoe loopt deze wedstrijd af?

Kijk gratis naar deze wedstrijd dankzij Unibet TV. Ontdek het HIER!

Pijnlijk: uitgefloten Anderlecht-speler speelt nu de pannen van het dak bij zijn nieuwe club

In de winter van vorig seizoen verliet Sofiane Hanni Anderlecht. Hij kon niet meer om met de vele kritiek die hij er moest slikken. Hij vertrok toen naar Spartak Moskou, waar hij het nu uitstekend doet. In zijn laatste 8 wedstrijden (want woensdag kwam er nog eentje bij) scoorde hij 4 keer en gaf hij 4 assist. Indrukwekkend!

Hij wordt gemist! Voormalig Anderlecht-verdediger maakt indruk in Rusland, WOW!

Het is nog maar enkele maanden geleden dat we Uros Spajic voor het laatst bij Anderlecht zagen voetballen. Tegenwoordig speelt hij bij Krasnodar in Rusland. Daar doet hij het uitstekend. 9 matchen ongeslagen, 7 overwinningen in hun laatste 9 wedstrijden, 3 clean sheets op een rij in de competitie, tweede in de competitie en eerste in hun Europa League-poule. Wat zouden ze hem bij Anderlecht nog goed kunnen gebruiken...

WK 2022? Toptalent uit de Jupiler Pro League kiest voor België in plaats van Congo, YES!

Eén van de weinige lichtpuntjes bij RSC Anderlecht is Sambi Lokonga. De jonge middenvelder heeft een dubbele nationaliteit en kan dus kiezen tussen twee nationale ploegen: Congo en België. In Het Nieuwsblad heeft hij alvast zijn voorkeur uitgesproken: "Ik zou toch eerder voor het nationale team van België kiezen", aldus Lokonga, die zeker het talent heeft om het ooit tot Rode Duivel te schoppen.

Jan Boskamp walgt van Anderlecht-speler: "Zelfs Derde Klasse is te hoog voor hem"

Het was een woelige week voor Ognjen Vranjes van Anderlecht. De Bosnische verdediger zette eerst een misplaatst bericht op zijn Instagram Stories in verband met de schandalige praktijken van AEK-supporters en daarna kwam aan het licht dat hij een tattoo van een fascistische leider op zijn arm heeft. Jan Boskamp moet zoals veel mensen niets meer van hem weten.

"Die gozer is helemaal gestoord. Hij loopt met een tatoeage van een fascistische leider op zijn arm. Mafkees. De Derde Klasse is nog te hoog voor hem. Daar kan hij nog niet in spelen. Het is een waardeloze gozer", aldus Boskamp over Vranjes bij Veronica Inside.

Anderlecht-fans vinden schuldige voor nieuwe nederlaag: "Nog een keer"

Genk is met 0-1 gaan winnen op het veld van Anderlecht. De tweede nederlaag op rij voor paars-wit in de Jupiler Pro League. De fans zagen zeker geen Anderlecht dat onderlag, maar wel een coach die te laat wisselde!

Anderlecht-fans ergeren zich aan één iets tegen Genk: "Mag best een upgrade krijgen"

Er viel tijdens de eerste helft in Anderlecht-Genk niet veel te beleven. Het gesprekonderwerp op Twitter was de slechte grasmat... 

Zelfverzekerde Marc Coucke stelt Anderlecht-fans gerust: "Zullen zegevieren op termijn"

Marc Coucke is erg hoopvol over de toekomst. Hij is er zeker van dat de waarden van Anderlecht op de lange termijn zullen zegevieren. 

Hadden ze dat geweten! Deze vijf wereldtoppers liet Anderlecht te vroeg vertrekken

Tegenwoordig is er veel te doen rond de jeugd van RSC Anderlecht en hun kansen in de eerste ploeg. Bij Play Sports gingen ze op zoek naar de vijf grootste talenten die paars-wit té vroeg kwijt geraakte. Het gaat over Mertens, Fellaini, Batshuayi, Denayer en Januzaj. Zij hebben allemaal nog in de jeugd van Anderlecht gespeeld.

Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.