Uitgeleend Club-talent redt in extremis een puntje voor nieuwe club tegen Nederlandse topploe

In Nederland lijkt PSV Eindhoven er met kop en schouders bovenuit te steken. Een 0-6 overwinning op het veld van Heracles betekende 33/33 in de eerste elf competitieduels. De Brabanders hebben nu een voorsprong van zeven punten op de dichtste achtervolgers Feyenoord en AZ Alkmaar. Die laatste heeft nog een wedstrijd tegoed, maar liet zaterdag twee punten liggen tegen Excelsior, dat knap zevende staat.

Cisse Sandra Excelsior Club Brugge

De 20-jarige middenvelder startte zijn carrière in de jeugd van White Star Lauwe. Op zijn achtste vertrok hij naar Zulte Waregem, waar hij tot 2017 zou blijven. Hij maakte daarna de overstap naar Club Brugge en maakte in 2021 zijn debuut voor blauw-zwart. In achttien wedstrijden maakte hij drie goals, maar ook dit seizoen kon hem niet genoeg speelminuten beloofd worden. Sandra werd uitgeleend aan Excelsior Rotterdam, dat afgelopen seizoen degradatie nipt vermijdde. Onder leiding van een sterke Cisse Sandra staat de derde club uit Rotterdam nu zevende met veertien punten uit elf wedstrijden. Een andere Club-huurling, Yaremchuk, heeft voorlopig minder impact bij zijn nieuwe club.

Cisse Sandra vs AZ Alkmaar

Zoals gezegd nam Excelsior het zaterdag op tegen AZ Alkmaar dat op een tweede plek vertoeft. Het duurde 72 minuten vooraleer de eerste goal gescoord werd. Invaller Mayckel Lahdo werd door de Excelsior-verdediging moederziel alleen gelaten op een corner. De Zweed kon de bal uit de lucht halen en hem achter Stijn van Gassel trappen. De bal werd nog van de lijn gehaald, maar na een korte VAR-interventie werd de goal goedgekeurd. In minuut 92 kreeg Excelsior dan toch het doelpunt dat het verdiende wanneer een voorzet vanop rechts naar doel werd gekopt. Ex-Club-doelman Matthew Ryan pakte initieel uit met een knappe redding, maar de bal viel voor de voeten van Cisse Sandra. Die was er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de touwen te knallen.